En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Intervju med Morgan Lundin

juni 10th, 2017 | Posted by Jens Svendsen in Grill SM | intervju

Det är inte ofta jag har en svensk mästare att intervjua, men denna veckan är det så. Morgan Lundin en av medlemmarna i Lingon & Dill BBQ TEAm som blev svenska mästare i BBQ!

Först stort grattis till SM-guldet i BBQ SM i år!

TACK!

Varför vann ni?

För att vi hade stabila rätter som gav höga poäng överlag.

Kan du berätta om rätterna som ni skulle tillaga och hur era tankar kring rätterna?

Alla lag får kyckling, lax, högrev, fläskbog, vegetarisk och kamben. Vi övade på cirka 10-30 olika varianter på varje råvara och har genom ett gemensamt arbete kommit fram till de smaker som vi gillat mest på de olika huvudråvarorna. Vi har testat cirka 15 olika typer av kol och bricketer för att komma fram till vilken råvara som passat bäst ihop med det kol vi valt att jobba med. Vi har också jobbat med mycket olika rökträslag för att få fram perfekt färg och trevlig smak på de olika råvarorna. Olika träslag ger olika färg på ytorna i våra smokers. Så det har varit mycket systematiskt arbete bakom våra idéer, mer kan jag inte säga då vi tänker tävla med rätterna fler gånger och vill hålla lite hemligt.

Vilka är med i Lingon & Dill?

Laget heter Lingon & dill BBQ team och medlemmarna är Morgan Lundin( lagkapten) Emelie Jeppsson , Tim Ahlgren, Michael Bonta

Varför heter ni så?

Därför att restaurangen som finansierar hela laget och är huvudsponsor heter just Lingon & dill.

Vad är era styrkor i laget?

Vi kompletterar varandra bra, alla är duktiga inom olika områden och det finns ingen prestige mellan lagmedlemmarna vilket gör att vi arbetar oerhört bra tillsammans. Vi tränar också regelbundet och tar träningarna på allvar, är vi inte nöjda efter ett träningspass så kör vi vidare. Vi är inte heller rädda att skrota en idé då vi märker att den inte är bra, då skrotar vi den och börjar om. På laxen gjorde det arbetsättet och insikten att vi kunde komponera en grillrätt som blev bäst i sverige, vilket var ett bra kvitto på att vi har ett bra sätt att samarbeta på.

Vad var det svåraste momentet i tävlingen?

Det svåraste är nog att tro på sig själv och hålla fast vid ursprungsidéerna i och inte ändra på något i sista stund, det är ibland svårt.

Hur var stämningen på Liseberg under tävlingen?

Den var kanon.

Hur firade ni segern?

Vi körde hela vägen hem packade in grillarna och gav varandra high fives. Det vart inte så mycket firande då alla skulle jobba dagen efter.

Var har ni bucklan?

Alla diplom hänger på Huvudsponsorn Lingon & dill’s väggar i Skärblacka utanför Norrköping.

Vad betyder detta för er i framtiden?

Det var ett bra kvitto att fem års träning och tävling gör att det går bättre, vi ska dessutom till VM på Irland i Oktober.

Vad är ert nästa mål?

Danska mästerskapen i Juli sedan VM i oktober

Hur mycket har ni tränat innan tävlingen?

En gång i veckan under ett år.

Hur ofta grillar du /ni?

mellan 1-3 dagar i veckan året runt ungefär.

Vad är favoriten att lägga på grillen?

Karré och fläskbog. Sedan gillar vi kamben och högrev också 🙂

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *