En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Intervju med Patrik Rhedin

november 4th, 2017 | Posted by Jens Svendsen in intervju

Vi kör på med intervjuerna, här kommer en rykande färsk med Patrik Rhedin, vem är då Patrik?

  • Patrik Rhedin 43 år, bor i Älvängen med min fru Maria och våra 4 barn. Jobbar som projektledare på Serneke Bygg i Göteborg.

Vad har du för andra intressen förutom grill /bbq?

  • Förutom att hitta på roliga saker med familjen så är musik ett stort intresse. Jag har spelat i flera olika band sedan jag var 14år inom death & black metal och släppt 6st plattor och har i dagsläget 2st skivkontrakt kvar.

Hur uppkom ditt grillintresse?

  • Jag har lagat mat så länge sen jag kan minnas, grillningen blev en naturlig del av vardagen när jag köpte hus för 12 år sedan. Innan det var det mest grillad hamburgare på balkongen.

Vilket är ditt bästa grillminne?

  • Första grillpicknicken med frun.

Vad finns för framtidsplaner för dig när det gäller grillning / bbq?

  • Att fortsätta utvecklas inom området tillsammans med vårt grillteam Team Bad Company.

Är du med i något BBQ lag? Vilket isåfall? Vilka är de övriga medlemmarna?

  • Som jag nämnde innan så är med i Team Bad Company sedan FIR 2017.

Övriga medlemmar är Daniel Belmonte Felix, Peter Jakobsen och min fru Maria Susa.

Hur går det för er?

  • Vi fungerade helt fantastiskt som ett team på FIR i år och har många planer inför 2018.

Hur hittar du inspiration till det du grillar?

  • Oftast komponerar jag ihop nästa middag medans jag lagar den nuvarande. Ibland ändrar jag helt riktning och då blir det sen middag och extra matlådor till jobbet. Vi har 2 kylar och 4 frysar hemma så de flesta råvarorna finns att tillgå.

Var du med på FIR 2017? Vad tycker du om detta evenemanget?

 

  • Ja det var jag, var även med 2016 och jag kommer att vara med även nästa år ihop med vårt grillteam.

Vad gör dig till en duktig grillare?

  • Smaksammansätningar, kreativitet & vilja, dock ser jag mig själv som en glad amatör med ambition att aldrig sluta utvecklas.

Hur ofta grillar du?

  • Nästan varje dag, har en rätt stor altan med tak över huvudet så vädret är inga problem.

Har du någon gång lyckats grilla på en engångsgrill?

  • Jag använder inte engångsgrill. Skall vi ut på picknick så tar jag med mig ett tändrör och grillar korv eller annat över det.

Vad lägger du helst på grillen?

  • Flank, ribbs, lax eller spetskål.

Hur många grillar har du hemma?

  • 1st Traeger 850 Timberline, 1st Broil King Crown 490, 1st Green Egg Mini Max, 1st stor Mexiugn, 1st Weber 67, 2st Weber 57, 1st Weber Q1200, 1st Muurikka 78cm 1st Muurikka 57cm. Det kan tyckas många, men alla används regelbundet. Har haft fler modeller men har inte varit nöjd så då har jag sålt dem.

Hur lycka man med flintastek på grillen?

  • Kan man lyckas med en flintastek? Det är verkligen inte någon av mina favoriter.

Varför tror du att det är mest män som grillar, hur skall kvinnorna få mer tid för att grilla?

  • I vår familj är det jag som grillar medans Maria oftast fixar tillbehören. Har man ett intresse för grillning oavsett kön så finner man tid till det.

Vilken är din stora idol inom grill / bbq?

  • Jag har inga idoler, jag kan bli inspirerad av vem som helst som lagar något gott.

Vad tror du kommer bli 2018 års grilltrend?

  • Myskoxe från Grönland.

Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du gjort då?

  • Förrätt: Grillade pilgrimsmusslor med olivolja, flingsalt & parmesanost serverad på en ruccolabädd.
  • Huvudrätt: Grillad flank med smashade potatisar, hemslagen bea och färska primörer.
  • Efterrätt: Grillade ananasskruvar glazade med honung mynta & rom. Serveras med vaniljglass.

Det är mycket prat om att man skall grilla mer vegetariskt, har du något förslag på recept?

  • Nä, hemma grillar vi kött men har alltid grönsaker till.

Vad är det konstigaste du har grillat?

  • Vem bedömer vad som är konstigt? Däremot något som man kan tycka är ovanligt att grilla är mjuk pepparkaka med glasyr lätt rökt med pecan. Jättegott, det kanske är det som är nästa års grilltrend.

Jag försöker att få igång en grupp på Facebook där man skall byta erfarenheter mm när det gäller att göra egen korv, har du något spännande recept, eller har du rent av aldrig testat?

  • Jag har aldrig provat. Det händer nästan aldrig att jag grillar korv förutom till barnen.

Vad har du för råd till nya grillare? Hur skall de bli lika duktiga som dig?

  • Jag anser mig själv som en glad amatör som jag nämnde tidigare. Men mitt tips är att våga testa sig fram oavsett vad andra säger.

Vad är en ”rubbad kyckling”?

  • Förhoppningsvis god, det hänger på kryddningen.

Har du något Instagram konto, vad heter du där isåfall?

  • Nej men jag finns på facebook under rhedinbbq.

Vilket är det bästa tillbehöret till grillat?

  • Svårt att nämna ett men, pico de gallo, tzatziki & guacamole.

Nu till snabb frågorna:

Kol /gasol Båda.

Öl/ vin, Ja tack.

Sommar /vintergrillning Oavsett.

Per Morberg /Andreas Mathiasson

Weber /Landmann

Kött /Fisk Vilken som.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *