En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Intervju med Peter Watz

maj 28th, 2016 | Posted by Jens Svendsen in Okategoriserade

Denna veckas gäst i intervjuserien är grundaren av en annan grillblogg nämligen Peter Watz som driver http://grillbloggen.nu/

För er som inte vet vem Peter är kommer en liten presentation här:

peter_watz_grillbloggen_201604-IMG_0561

Peter Watz född i Sundsvall, uppvuxen i Umeå och bor i Stockholm sedan 1988. Fyllde 44 den 23 maj. Gift med Sarah och har två barn Kate 15 år och Philip 13 –
Weber Workshop Hero 2016. Jag driver tre bolag tillsammans med min fru. Arbetar med marknadsföring, affärsutveckling, pr och säljutveckling.

Hur uppkom ditt grillintresse?

Jag har alltid varit fascinerad över eld. Att laga mat har alltid varit min starka sida. Kombinationen att elda och laga mat är underbart! Grillandet tog fart när 1998 när vi flyttade till en lägenhet med uteplats. Köpte en liten gasolgrill som jag gjorde underverk med! Fattar idag inte hur jag lyckades med tanke på hur liten den var.

Vad gör dig till en duktig grillare?

Jag älskar elden, röken och naturen. är nyfiken på att testa olika saker. Lär mig av andra duktiga grillers.

peter_watz_grillbloggen_201604-IMG_0523

Du driver bloggen grillbloggen.nu, hur kom du på tanken att skapa en blogg som handlar om grillning?

Jag fick fler och fler frågor om vilken grill som man skulle köpa och tänkte då att det behövdes en blogg som kunde hjälpa. Jag vill nå ut till Svenssongrillaren och inspirera honom att grilla bättre. Visst – de behöver inte göra sitt eget kol eller göra sin egen rubb men de kan sluta använda grillolja och tändvätska och börja med torrrubb och tändrör. Hela samhället skulle må bättre om de slutade med tändvätskan.

På din sida kan man läsa om nya produkter, vilken är den mest spännande nyheten i år?

Det är inte en grill, inte ett stekbord – det är Ofyr! En slags eldstad som man kan laga mat på. Otroligt snygg! Jag har testat den ett par gånger och höjden på arbetsytan är perfekt för mig som är 190 cm. Både eld och matlagning på samma gång passar perfekt för mig! Man kan ha den som eldplats, värmare om man inte vill laga mat på den.

Vilken är den mest meningslösa produkten som släpps i år?

Oj, jag skriver inte om produkter som är meningslösa eller dåliga. Jag vill bara ha en positiv ton på bloggen….

peter_watz_grillbloggen_IMG_0512

Vad lägger du helst på grillen?

Entrecotê är min favorit. Gärna med mycket insprängd fett. Den polska cotten är mycket bra! Jag testade Iberico gris för ett par dagar sedan. Fläskkött som hanteras precis som nöt. Kan bli min nya favorit.

Hur många grillar har du hemma?

Just nu 14 st! Den senaste var en picknick grill som kom med grillsåser i. Vissa företag tycker det är lite roligt att packa in sina produkter i en grill som de skickar över till mig. Just nu har jag tre små grillar. Varför kan de inte lägga sina produkter i en 670 eller en 57:a? Skulle faktiskt behöva ett par 57:or till…

Hur lycka man med flintastek på grillen?

Flintastek? Vad är det? Skämt å sido – jag var tvungen att prova en för ett par år sedan. Det är inte lätt. Den blir torr ganska snabbt och det är ingen på något forum som skulle ens erkänna att de grillar flinta så det finns ingen hjälp där heller.

peter_watz_grillbloggen_IMG_0987

Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du  gjort då?

Till förrätt skulle jag servera grillad färsk grön sparris med flingsalt, grillad citron och aioli.
Huvudrätt – Entrecote, med sötpotatis inlindad i folie som får gå direkt i glöden.
Efterrätt – baconinlindade munkar med vaniljglass. Du och din familj är välkommen!

TACK!

Det är mycket prat om att man skall grilla mer vegetarianskt, har du något förslag på recept?

Förra årets favorit var spetskål – den fungerar fortfarande. Jag behöver bli bättre på vegetariska rätter. Det finns folk som tycker det är gott. Vem vet – jag kanske tycker det också…

Du gjorde ett brikettest för ett tag sedan, vilka briketter använder du helst?

Till en vanlig helggrillning så blandar jag ICA/Weber och Biltemas. Ica och Webers briketter är ungefär lika bra. Biltemas tar en stund innan de blir klara men håller värmen mycket längre än ICA/Weber. Ska jag köra low and slow så kör jag Kokosbriketterna från Ö&B. Fungerar mycket bra!

Hur kommer du i kontakt med alla leverantörer som ber dig att testa deras saker?

Jag arbetar professionellt med marknadsföring, affärsutveckling och PR så jag vet hur deras agenda ser ut. Sedan är jag mycket bra i telefonen. Fler och fler leverantörer tar nu kontakt med mig och vill att jag ska skriva om dem. Det är roligt! Det finns otroligt många leverantörer, tillverkare, importörer som har massor av produkter för grillmarknaden.

Peter_watz_grillplats

Om man skall köpa en keramisk grill vilken skulle du rekommendera isåfall och varför?

Jag har fått låna en Monolith men har inte blivit kompis med den ännu.

Vad är det konstigaste du har grillat?

Blodpudding. Vi var utan kök i 8 veckor och barnen var sugna på blodpudding så vad gör man inte för att de ska bli nöjda.

Vad har du för råd till nya grillare? Hur skall de bli lika duktiga som dig?

Läs min blogg 😉 Gå med i Grillklubben på Facebook och ställ många frågor. Köp en bra grill med lock, grilla bra råvaror och var nyfiken!

Vad är en ”rubbad kyckling”?

En kyckling utan huvud 😉 En kyckling som rullat sig och fått massor av härliga torra kryddor på sig.

Peter_watz_ribs

Vad tror du kommer att bli sommarens fluga vid grillen?

Jag tror fler och fler kommer att investera i ett ordentligt förkläde i skinn.

Nu till snabb frågorna:

Kol /gasol Kol på helgerna och gas på vardagarna

Öl/ vin

Sommar /vintergrillning Sommar grillning är trevligare

Per Morberg /Andreas Mathiasson Ingen större skillnad på de grabbarna

 

 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *