Då är jag tillbaka efter några veckors uppehåll, förra helgen var det ju FIR och då var de flesta av er som läser mina intervjuer där. Det kommer ett inlägg om FIR2017 framöver. Denna veckans huvudperson är Petra Gustavsson.
Vem är då Petra?
En rätt glad o sprallig tjej som är mitt i livet och är från Kungälv, Sveriges grillmekka.
Har sambo och två barn. Till vardags jobbar jag som produktionsledare på ICA reklam, som är Sveriges största inhouse reklambyrå o sysslar med allt möjligt från butikskommunikation, event, broschyrer; koncept mm
Vad har du för andra intressen förutom grill /bbq?
Är ju en pysselfia sedan barndomen och pysslat med papperspyssel o lera i många år.
Vanlig matlagning på spis är intresse och rätt kul borde fler testa.
Hur uppkom ditt grillintresse?
När jag förstod att man kunde göra mer än att bränna karré….
Är väl en 5 år sedan
Vilket är ditt bästa grillminne?
Bästa? det finns ju många härliga minnen…Men dom första är nog från läger som yngre när vi grillade fisk fastspikad på träplanka
Vad finns för framtidsplaner för dig när det gäller grillning /bbq?
Försöka grilla lite mer i vinter blir inte så mycket av det när det är regn och blåst
Är du med i något BBQ lag? Vilket isåfall? Vilka är de övriga medlemmarna?
Romelanda BBQ med Mattias Jacobsson o Jimmy Kaldermark ,
Hur går det för er?
Vi satte ihop det för skoj skull för FIR 2016 efter ha träffats i öltältet på BBQ VM 2015 och syftet teamet ha roligt o några tävlingsambitioner har vi inte utan tipsar o inspirera varandra med recept
Hur hittar du inspiration till det du grillar?
Hänger ju mycket i på Fb o Instagram och har otroligt mycket matintresserade människor runt mig både hemma o på jobbet.
Var du med på FIR 2017? Vad tycker du om detta evenemanget?
Är så kul att träffa alla grillers man lärt känna o äta otroligt god mat.
Var ju med i staben för Fir 2017 och packade alla grönsaker, hjälpte till med matdistrubition och fick hoppa in styra upp maten för en 900 personer på kvällen med hjälp av ett gött gäng.
Vi hade ju inte ens en sked lägga upp såsen;) o när såsen tog slut så skapade vi en specialsås o salladen ändrade skepnad efter vad vi han hacka!
Vad gör dig till en duktig grillare?
Jag är rätt orädd testa nya saker och rätt duktig på fixa tillbehör såser och få till en komplett middag…. Inte bara kött och förkokt majs
Är rätt kreativ o kan göra många saker samtidigt och grym på att preppa innan
Hur ofta grillar du?
Det är allt ifrån någon gång i veckan till ett par men definitivt inte en grillare som grillar jämt utan kan laga mat på spisen och tycker det är kul.
Har du någon gång lyckats grilla på en engångsgrill?
Inte ofta jag gjort det men ska man göra det så rekommenderar jag grillspett med grönsaker du kan äta lite halvråa eller lätt brända.
Vad lägger du helst på grillen?
Flankstek, tomater, färskmajs, spetskål, citroner,
Hur många grillar har du hemma?
2 weber 57:or ingen prylnisse
Hur lycka man med flintastek på grillen?
Det får ni fråga Johan Kullberg om
Varför tror du att det är mest män som grillar, hur skall kvinnorna få mer tid för att grilla?
Varför skulle det inte handla om tid? Det handlar om att man ska förstå att grilla är inte svårt eller smutsigt hantera en grill. Ser man till förbereda tillbehören och att man inser att göra allt på grillen så tror jag fler tjejer börjar grilla! och om det hade handlat om tid så kanske män skulle lära sig göra allt det där andra!
Jag och Bea och Mia startade för något år sedan FB gruppen BBQ tjejer vid grillen för att tjejer ska kunna känna att man kan få fråga och dela inspiration utan brötiga grabbar i visa grupper.
Vilken är din stora idol inom grill /bbq?
Finns så många duktiga grillare så jag kan inte säga en utan medlemmarna i BBq Lovers grillforum . I sommar har jag varit på Kurs med Jess Pryles nere på Holysmoke och hon kan kött den tjejenJ
Vad tror du kommer bli 2017 års grilltrend?
2017? I år tycker jag det har varit Pinchana som folk pratar om och revears sear som metod
Är ju redan inne på trender 2018? Lätt störd från jobbet vara månader före…
Hoppas på mer fisk och grönt nästa år, framtidsrapporterna säger ju att vi kommer äta mer insekter mm så mjöldaggmaskar bli det kanske?
Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du gjort då?
Då hade vi börjat med lite plock för jag en buffé tjej som gillar plockmat.
Sangria med grillade frukter och rökta saltrostadenötter, cream cheese fyllda jalapeños lindade i bacon, rökta musslor med smör med persilja ,vitlök, citron och varma bruchettas med tomater, basilika och lök brukar ju svårt stoppa så du hade säkert fått lite mer små rätter
Flankstek med ett rökt smör med salt peppar grön chilli o grillad citron
Severad med sötpotatisaioli, elotes och smachedpotatos och så klart massa olika såser
Efterätt? Hade du orkat det? Då hade du fått en fräsh fruktsallad med rökt kola sås …
Det är mycket prat om att man skall grilla mer vegetariskt, har du något förslag på recept?
Brukar ju sällan följa recept utan brukar utgå från vad mina fantastiska kollegor i Ica köket tagit fram för recept till ica.se ! men kål är ju så gott grilla portabellosvamp tomater mm så finns ju inget hinder alls laga vegetariskt! Veganskt svårare…. Gillar ju ost!
Krångla inte till det tänk grönt!
Vad är det konstigaste du har grillat?
Förutom min egen fot? Ja det har väl varit ballerina kex?
Jag försöker att få igång en grupp på Facebook där man skall byta erfarenheter mm när det gäller att göra egen korv, har du något spännande recept, eller har du rent av aldrig testat?
Har inte gjort egen korv men vann en tävling hos härryda karlsson om hitta på en ny korvsmak ! fänkol och aniskryddad korv med starksmak ingen mes kryddsättning
Vad har du för råd till nya grillare? Hur skall de bli lika duktiga som dig?
Köp en bok om bbq där det står om grunderna för indirekt och direkt grillning och öva och grilla när du inte har gäster som väntar! Testa anteckna vad du gjorde bra o inte Och köp en grilltermometer och googla kött temperatur…. Allt beror på värme storlek när köttet är klart….
Lär dig använd rätt mängs briketter eller kol….
Vad är en ”rubbad kyckling”?
En kyckling som springer runt runt försöker hacka sig själv i baken? 😉 ( Sjuk humor)
Vilket är det bästa tillbehöret till grillat?
Smör! och såser! I dessa kan man ha grillade ingredienser. Mina gäster älskar min chili cream corn
Nu till snabb frågorna:
Kol /gasol
Öl/ vin
Sommar /vintergrillning
Per Morberg /Andreas Mathiasson Andreas han känner jag ju och fniss troligen bytt blöja på som baby 😉
Weber /Landmann
Kött /Fisk Kött
Leave a Reply