En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Intervju med Richard Falk

december 3rd, 2016 | Posted by Jens Svendsen in intervju

Lördagar betyder för många av er läsare att det är dags för en ny intervju med en grillentusiast. Denna veckan är inget undantag. Denna veckan har jag ställt Richard Falk mot väggen. Richard och hans sambo är flitiga grillare och lägger ut jättefina bilder på grillforumet ”BBQ Lovers”.

Vem är då Richard?

falks

Jag heter ju då Richard, är 41 år ung. Bor i Örkelljunga tillsammans med Tina och våra 2 döttrar (12,14 år gamla).

Hur uppkom ditt grillintresse?

Köpte första grillen när jag och Tina flyttade ihop -98. Användes dock bara sporadiskt under sommaren. Bytte sedan upp mig till en Weber 57 för kanske 10 år sedan. Blev fortfarande bara sommargrillande men betydligt oftare och roligare med en bra grill. Det stora intresset startade nu i år då jag/vi hittade till bbq lovers på FB. Där fick man insikt i hur mycket man verkligen kan göra med en grill. Efter det har grillandet formligen exploderat här hemma?.

fullsizerender

Vilket är ditt bästa grillminne?

Måste nog säga när vi inte grillade på FIR. Roligaste dagen på hela året.

 Vad tycker du om FIR 2016, vad kan göras bättre?

Årets roligaste dag!! Tycker allt var helt perfekt. Möjligtvis ett öltält till, överfulla på eftermiddagen.

Vad finns för framtidsplaner för dig när det gäller grillning /bbq?

Att fortsätta grilla och bli bättre på olika metoder och nya köttdetaljer.

Är du med i något BBQ lag?

Nej

Hur hittar du inspiration till det du grillar?

Jag får mycket inspiration via FB på olika grillsidor, främst bbq lovers där alla är riktigt trevliga och hjälpsamma.

fullsizerender1

Vad gör dig till en duktig grillare?

Svår fråga då jag inte tycker jag är bättre än nån annan. Är ju ganska ny på grillning. Men får väl säga att jag gillar att testa nya saker och inte rädd för att det ska hamna i soporna (har hänt flertal gånger).

Hur ofta grillar du?

Det pendlar ju lite, men mellan 5-7 dagar i veckan. Ibland flera gånger samma dag.

Har du någon gång lyckats grilla på en engångsgrill?

Minns faktiskt inte, kanske nån korv på stranden i unga år.

fullsizerender2

Vad lägger du helst på grillen?

Är barnsligt förtjust i T-bone.

Hur många grillar har du hemma?

Har 5 grillar: Primo XL, Napoleon le-3, Weber 57, Rösle 60 air och en gammal landman som samlar damm i garaget.

Har även en Muurikka 78 stekhäll och en Muurikka rök.

Hur lycka man med flintastek på grillen?

Efter att läst ett antal intervjuer så lämnar jag köttbiten till Kullberg, då blir den kanon!!

img_0702

Vilken är din stora idol inom grill /bbq?

Har väl ingen idol direkt, många som jag ser upp till på Bbq lovers. Men ska jag säga nån blir det Christer Karlsson. Han gör ju allt från grunden och tror inte jag sett samma rätt 2 gånger av honom på ett helt år. Det e fan imponerande.

Nu när de flesta har plockat in sina grillar för säsongen, vad tycker du om att grilla på hösten/ vintern? Kan du försöka att övertyga någon som endast grillar på sommarhalvåret? Varför skall man grilla på vintern?

Ändrar väl inte något speciellt bara för det blir vinter. Men en mustig gryta från grillen i höstmörkret är underbart. Räcker ju att smaka välgrillad mat för att fatta att man kör året runt?

img_0826

Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du  gjort då?

Hade kört moules marinières (Emil Sporres recept) som förrätt.

T-ben med hemmagjorda pommes, grillade majskolvar och en slagen bea till huvudrätt.

Kan skippa efterrätt för den pallar man inte nu ändå….

Det är mycket prat om att man skall grilla mer vegetariskt, har du något förslag på recept?

Grillad spetskål är ju gott, men det ska helst va kött på grillen.

Vad är det konstigaste du har grillat?

img_0708

Blåmusslor skulle jag tro (fast jag tittade mest på, Emil som kockade)?

Jag försöker att få igång en grupp på Facebook där man skall byta erfarenheter mm när det gäller att göra egen korv, har du något spännande recept, eller har du rent av aldrig testat?

Har gått en korvkurs hos Per i Viken som var skitkul, men aldrig gjort korv själv.

Vad har du för råd till nya grillare? Hur skall de bli lika duktiga som dig?

Våga testa och misslyckas, det gör vi alla. Våga fråga andra om tips och råd.

img_0814

Nu närmar det sig jul. Kommer du att grilla något till julbordet? Vad isåfall, kan du bjuda på något spännande recept?

Kommer att testa på att göra egen kallrökt lax och eventuellt lite revben.

Vad är en ”rubbad kyckling”?

En sån sätter jag gärna på snurran nån timme!!

img_0885

Nu till snabb frågorna:

Kol /gasol

Öl/ vin Öl så klart

Sommar /vintergrillning Året runt

Per Morberg /Andreas Mathiasson

Weber /Landmann

Kött /Fisk

 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *