Inte nu igen tycker kanske en del andra älskar dem, mina intervjuer! Här kommer en rykande färsk intervju med Robin Brun.
Vem är då Robin?
Jag är 32år . Bor i Umeå tillsammans med min sambo Och min grilltokiga son Wilhelm som är 2.5år. Jobbar på ett biotech företag och kör även rök & grillkurser för 20-50personer åt gången .
Hur uppkom ditt grillintresse?
Jag har alltid varit intresserad av matlagning , speciellt ala carte. Såg en utmaning att ta ut det på grillen, att göra simpla grillrätter till något mer.
Vilket är ditt bästa grillminne?
Alla stora grillevent överlag ÄR balsam för själen.
Vad finns för framtidsplaner för dig när det gäller grillning /bbq?
Mer event! Och gärna arbeta med grillar inom försäljning eller dylikt.
Är du med i något BBQ lag?
Nej.
Hur hittar du inspiration till det du grillar?
Det är precis överallt. Det kan vara en sås på en restaurang som jag gör..eller gör om till en dressing. En sidedish på ett forum som görs om. Eller bara färger/ kontraster mellan färger som jag fastnar för. Oftast hittar jag ett fragment med inspiration på oväntade ställen sen spårar det iväg:)
Var du med på FIR 2016?
Nej tyvärr inte .
Vad gör dig till en duktig grillare?
Jag provar. Provar och provar. Tex när jag körde kamben första gången så köpte jag 7st. Men jag körde ett och ett så det blev 7 grillningar för att kunna finjustera temperaturer mm.
Hur ofta grillar du?
2-5 gånger i veckan beroende på tid, året runt.
Har du någon gång lyckats grilla på en engångsgrill?
Nej
Vad lägger du helst på grillen?
Hemmalda högrevs burgare eller ryggbiff.
Hur många grillar har du hemma?
7st Weber 🙂
Hur lycka man med flintastek på grillen?
Genom att låta den ligga kvar i hyllan på butiken 😉
Varför tror du att det är mest män som grillar, hur skall kvinnorna få mer tid för att grilla?
Jag vet inte faktiskt. Ofta så är det något man verkligen vill så hittar man tid.
Vilken är din stora idol inom grill /bbq?
Det finns nog ingen idol men gillar att studera Franklin .
Vad tror du kommer bli 2017 års grilltrend?
Chicken lollipops!
Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du gjort då?
Kycklingrisotto med västerbottenost.
Ryggbiff med tryffelsmör. Grillade gröna bönor. Majskolvar och bearnaise eller en grym grönpepparsås. Grillad ekologisk citron. Massa färsk örter .
Inbakad grillad glass med marräng och rabarbermarmelad.
Det är mycket prat om att man skall grilla mer vegetariskt, har du något förslag på recept?
Grillad avokado med flingsalt är gott. Annars är hamburgerbröd också vegetariska;)
Vad är det konstigaste du har grillat?
För tillfället måste det vara popcorn. Glass och grädda kladdkaka .
Jag försöker att få igång en grupp på Facebook där man skall byta erfarenheter mm när det gäller att göra egen korv, har du något spännande recept, eller har du rent av aldrig testat?
Jag har testat men mitt recept är hemligt. Men Västerbottensost är alltid gott i …
Vad har du för råd till nya grillare? Hur skall de bli lika duktiga som dig?
Passion. Har man passion så kommer man långt. Och grilla ofta.
Vad är en ”rubbad kyckling”?
En stygg fågel som fått smisk med kryddor.
Nu till snabb frågorna:
Kol /gasol Båda.
Öl/ vin
Sommar /vintergrillning
Per Morberg /Andreas Mathiasson Andreas alla gånger!
Weber /Landmann WEBER for life.
Kött /Fisk
Leave a Reply