En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Intervju med Robin Linghage

april 2nd, 2016 | Posted by Jens Svendsen in intervju

Då är det dags för ny intervju, denna gången är det Robin Linghage som svarar på mina frågor.

robinw

Vem är då Robin?

Jag är 34 år och bor i Lund.

Du blev känd när du var med i grillmästarna i TV4 2015, berätta om dina minnen från den tävlingen.

Jag har flera minnen från programmet Grillmästarna på TV4. Och det har varit en lång resa där jag har fått lära mig mycket. Först tävlade vi i en kvartsfinal i Helsingborg och sedan i semifinalen i Stockholm. Jag är därför otroligt glad för att har lyckats i båda dessa tävlingar innan finalen återstod. Vi var ett bra gäng i finalen och alla var väldigt taggade. Hela programmet har känts som en Hollywood film. Man får därför vara tacksam för att man fick uppleva tv-produktion på hög nivå.
Framförallt minns jag första deltävlingen när vi skulle göra egen korv med bröd. Dom flesta hade inte koll på hur man gjorde detta och när juryns beslut kom, så var jag glad att man fick gå vidare. Ett annat minne är ju igen semifinalen i Stockholm. Där gjorde jag ett bord fylld av skaldjur och bjöd på cider. Jag gav järnet hela tiden på dom timmarna vi hade på oss för att visa juryn att man kämpar.
Det var också roligt när TV4 var nere i min stuga på Österlen. Vi eldade och jag fick göra vad jag ville vid grillen.

grillmästarna2

Vad betydde din medverkan i grillmästarna för dig?

Min medverkan i Grillmästarna gav mig flera intervjuer i tidningar. Jag har gjort flera grillreportage och reklam. TV3 hörde av sig och ville ha med mig i Hoppas det smakar med Robert Aschberg. Och så har jag utvecklas personligen.

Robin o Aschbeg

Hur uppkom ditt grillintresse?

Min familj har alltid grillat på sommaren. Eftersom jag tävlade i go-kart när jag var yngre, så fanns alltid grillen med i husbilen. På så vis har jag lärt mig hur man gör.
robin östelen

Vad gör dig till en bra grillare?

Jag är duktig på smaker och få köttet saftigt.

kött

Du har en del nya projekt på gång nu, tv program mm, berätta om detta.

Jag ska grilla för en tidning i sommar. Och så hoppas jag att det blir Ullared med kanal 5.

grillad kyckling

Vad lägger du helst på gallret?

Lamm och vildsvin
Vad är det konstigaste du grillat?

Grodlår

robin2
Vad är en ”rubbad kyckling”?

Ett sätt att smaksätta. Att man klappa och gnider in torra kryddor i kycklingen innan grillning. Bör göras 20-30 minuter innan.

Om du skulle tillaga en tre rättersmiddag till mig och min familj på grillen, vad hade du då hittat på?

Förrätt: Rökta räkor med vitlöksbröd och tsatsiki.

Varmrätt: Grillat lamm med tomat och chevreost.

Dessert: Grillade bär med glass

robin grillar

Om du skulle ge några råd till läsarna hur man skall bli en duktig grillare, vad har du att säga dem?

Behåll lugnet. Låt det ta sin tid och bränn inte det som skall grillas. Man måste lära sig temperaturen på fisk och kött. Det får inte vara för varmt på grillen. Kolen skall glöda och inte brinna. Vid grillning behövs glaze, marinad, salt och peppar. Maten måste smaka gott. Använd inte tändvätska. Utforska gärna smaker och hitta din egen stil.
Hur många grillar har du?

7 stycken

Vad tror du kommer att bli sommarens fluga när det gäller grillning?

Hela djur och grillade desserter

grillar

Nu till några snabb frågor:

Kol / gasol

Öl /vin

Sommar /vintergrillning

Per Morberg /Andreas Mathiasson

 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *