Vi kör på med succé intervjuerna, denna gången med Thomas Hansen som huvudrollsinnehavare.
Vem är Thomas?
Jag er jag, 42 år, sambo, 3 barn. Bor i Annelöv, Skåne. Har boet i Sverige i 15 år.
Vad har du för andra intressen förutom grill /bbq?
Fotografering, har haft eget studio men Bbqhouse.se tog min tid.
Hur uppkom ditt grillintresse?
Älsker mat och eld.
Vilket är ditt bästa grillminne?
Hmm. det finns många. Men när jag som 19 årig köpte mit förste hus. Då skulle det invigas med grillat.
Så vi köpte en engångsgrill, satte den på en öllåda av plast som vi vände upp o ner.
Tände grillen och gick in för at förbereda maten(korv o kotlet)
När vi kom ut hade grillen smälltat igenom lådan och lå på gräset. Så vi fick använda spisen.
Vad finns för framtidsplaner för dig när det gäller grillning /bbq?
Det finns många planer, jag lever ju av det;-)
Är du med i något BBQ lag? Vilket isåfall? Vilka är de övriga medlemmarna?
Jag har Cozy Pig Bbq.
Jerker, kasper, Brian och fredrik.
Hur går det för er?
Det går inte så bra, vi har varit med til Jack Daniels i Usa. Förre året blev det bare Dm och bardo nånting i Italien.
Hur hittar du inspiration till det du grillar?
Lite överallt.
Du driver bbqhouse.se hur uppkom denna geniala idé?
Det fanns på den tiden ingenstans man kunne hitta dom detaljarna, som jag vill ha tag i. Finns fortfarende en del som er helt ukända i Sverige.
Sen fick jag frågan om jag ville sälja grillar och sånt.
Vad har du för framtidsplaner när det gäller bbqhouse?
Det håller jag lite för mig själv, men i december sa jag upp mig. Så nu kör jag det på full tid. Så det kommer hända något;-)
Du säljer en hel del kött vilket är ditt favorit kött?
Hmm. Det beror på vad jag har lust till. Ibland kan en korv va det bästa jag vet. Men en stor fet entrecote er inte fel heller.
När du säljer kött som skall skickas är det fryst hur får du det att inte tina upp?
Vi skickar det i fryslådor packat med is.
Vart ifrån importerar du ditt kött?
Det kommer från lite överallt.
Mest från spanien, irland, usa, uruguay, australien.
Var du med på FIR 2017? Vad tycker du om detta evenemanget?
Nej. Var med 2016. Stor eloge till Martin för det han gör.
Vad gör dig till en duktig grillare?
Att man inte är rädd för att prova något nytt, lyssna på andra och läre sig.
Hur ofta grillar du?
Nu för tiden blir det inte så ofta som jag vill. men 3-4 gångar i veckan.
Har du någon gång lyckats grilla på en engångsgrill?
Ja, många gångar. Hade alltid en sån med på stranden för många år sen.
Vad lägger du helst på grillen?
Mat.
Hur många grillar har du hemma?
Et par stycken bara, har såld alla mine grillar hemma.. Just nu står det bare en Primo och en Traeger.
Hur lycka man med flintastek på grillen?
Vet ej, tror bare jag har set en sån i filmen från vinslöv.
Varför tror du att det är mest män som grillar, hur skall kvinnorna få mer tid för att grilla?
Tror nu att många kvinnor grillar, och så tar männen bilder och postar det på fb;-)
Vilken är din stora idol inom grill /bbq?
Jim Johnson.
Ska jag välja nån svensk, då blir det Tina och Richard. For dom gör så himla snygga bilder.
Vad tror du kommer bli 2018 års grilltrend?
Hängmörad kött.
Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du gjort då?
laxeroullor med krispige tigarräkor
120 dagars hängmörad kotte med smörsovs
chockladdfondänt gjort på grillen
Det är mycket prat om att man skall grilla mer vegetariskt, har du något förslag på recept?
Nej
Vad är det konstigaste du har grillat?
en öllåda
Jag försöker att få igång en grupp på Facebook där man skall byta erfarenheter mm när det gäller att göra egen korv, har du något spännande recept, eller har du rent av aldrig testat?
Jag har gjort väldigt många korvar själv.
Vad har du för råd till nya grillare? Hur skall de bli lika duktiga som dig?
det räcker att dom kan starta en grill.
Vad är en ”rubbad kyckling”?
rubbad? sinnessjuk?
Har du något Instagram konto, vad heter du där isåfall?
Vilket är det bästa tillbehöret till grillat?
Majs och sparris
Nu till snabb frågorna:
Kol /gasol
Öl/ vin
Sommar /vintergrillning Hele året
Per Morberg /Andreas Mathiasson ?
Weber /Landmann Weber
Leave a Reply