Varför inte starta denna lördag på bästa sätt? Sätt er till rätta och läs den purfärska intervjun med Tina Borg. Vem är då Tina undrar kanske en del av er.
Tina Borg heter jag och är 39 år. Tillsammans med Richard Falk sen 25 år tillbaka och vi har inte kommit till längre än förlovning. Men två döttrar har vi ändå lyckats få, Malie 14 och Alina 12. Båda älskar grillat tack och lov. Olika köttar är favoriten, dvs brickor. Vi bor i villa i Örkelljunga sen 14 år tillbaka och stora drömmen är utekök på altanen.
Efter 19 år i Ica butik sa jag upp mej i somras och har sen augusti jobbat på Ordersupport för frukt och grönt Ica Sverige.
Vill man följa oss finns vi på både Facebook och Instagram, sök på Matborgen.
Hur uppkom ditt grillintresse?
Har alltid gillat att laga mat och baka men grillningen tog inte fart i mej förrän i vintras. Då Richard hittade samma intresse. Underbart att stå ute och laga sin mat. Och tillsammans oftast. Att steka raggmunk och fläsk tex till hela familjen samtidigt är ju hur grymt som helst. Och det utan stekos och fettstänk som blir inomhus. Vem gillar inte att slippa det liksom? Allt som lagas inne kan ju lagas ute.
Vad gör dig till en duktig grillare?
Vet ofta hur jag vill ha det och då är det bara att ta sej dit. Vi hjälps åt, jag och Richard. Frågar varandra vad vi tänker och tycker. Vi är lika delaktiga i våra grillningar. Och fattar vi inte frågar vi andra. Sen nöjer jag mej inte med att maten ska vara god, har jag/vi fått till maten så där bra som vi vill ha den ska den presenteras snyggt med. Man äter först med ögat. Hela paketet liksom.
Det är inte så många kvinnor som grillar, varför är det så?
Ingen aning. Nog nån gammal fördom tyvärr. Att det är manligt att grilla. Nenene, lika kvinnligt, var inte rädda.
Hur ofta grillar du?
Mellan 5-7 dagar i veckan. Ibland alla tre målen på en dag. Lagar nästan all vår mat ute. Då är Muurikkan inräknad.
Har du någon gång lyckats grilla på en engångsgrill?
Har ett pyttesvagt minne av att vi använt det en gång och med så svagt minne kan det inte ha gått bra, kanske det aldrig ens hänt…
Vad lägger du helst på grillen?
Kött är ett måste, favoriten är Iberico Secreto. Det blir jag lycklig av. Men det blir jag i och för sej av burgare också och korv med bröd…vällagad mat och jag är i heaven!
Hur många grillar har du hemma?
5 grillar, första grillen en rostfri Landman som står och skäms i garaget, Weber 57:a, Napoleon LE-3, senaste tillskottet Primo XL och i dagarna utökas familjen även med en Rösle Air. Och en Muurikka rök och en Muurikka stekhäll 78 cm.
Hur lycka man med flintastek på grillen?
Nästa fråga, tack!
Vilken är din stora idol inom grill /bbq?
Jag kan inga ”höjdare” utan dom jag ser upp till finns på BBQ lovers grillforum. Vanliga grillare som bjuder på sej själva och alltid med lika härlig jargong. ”Pratat” flera gånger i veckan med flera av dom och att få träffa dom på FIR var fantastiskt roligt. Likasinnade, härligt!!
Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du gjort då?
Då hade vi börjat med små knyten av smördeg med het krämig fyllning som tilltugg till en kall öl.
Sen så klart nån bricka med olika kött tex njurtapp, picanha och kryddstarka korvar, små potatisgratängen, grönsaker och en god sås. Gillar när var och en kan ta vad dom gillar. Efteråt grillar vi Chocolate chip cookie sundae med en kula vaniljglass som får smälta uppe på.
Det är mycket prat om att man skall grilla mer , har du något förslag på recept?
Vegetariskt Grillar visserligen mycket grönsaker vilket är supergott men har alltid kött till. Kan inte komma på nån vegetarisk rätt så där på rak arm.
Vad är det konstigaste du har grillat?
Kanelbullar, visserligen inte så konstigt men inte så vanligt kanske.
Jag försöker att få igång en grupp på Facebook där man skall byta erfarenheter mm när det gäller att göra egen korv, har du något spännande recept, eller har du rent av aldrig testat?
Har bara provat göra korv på korvkurs hos Per i Viken. Och dom gör ju jäkligt goda korvar (bästa) så jag nöjer mej lätt med dom.
Vad har du för råd till nya grillare? Hur skall de bli lika duktiga som dig
Våga! Ibland misslyckas man, det gör vi alla, men oftast inte. Ba att kör har jag fått som tips och så är det ju faktiskt. Det är så man lär sej.
Vad är en ”rubbad kyckling?
Det vet väl alla som grillar? Kan ju inte va annat en kyckling där hissen inte går ända upp?! ? Men den är väldigt god!
Nu till snabb frågorna:
Kol /gasol
Öl/ vin rött vin
Sommar /vintergrillning båda men så klart är det härligare att kunna sitta ute när man avnjuter måltiden.
Per Morberg /Andreas Mathiasson Inte träffat nån av dom så jag säger båda.
Weber /Landmann
Kött /Fisk Kött, älskar kött men hade gärna blivit bättre på fisk.
Leave a Reply