En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Intervju med Ulf Nietosvuori

april 14th, 2017 | Posted by Jens Svendsen in intervju

Långfredag och de flesta av oss är lediga, vad passar bättre då än en härlig intervju med en härlig bbq människa?

Ulf Nietosvuori är den som grillats denna vecka. Vem är då Ulf?

Ulf 57 år krögare bosatt i Landskrona med min fru Arja har 2 vuxna söner bägge utflugna
Driver en restaurang i ett ordenshus med många olika mat inriktningar.

Hur uppkom ditt grillintresse?

Jag är uppvuxen i en restaurangfamilj så maten har alltid varit i fokus
Och grillningen kom in tidigt i mitt liv och intresset bara växer
Vi har alltid grillat som jag kommer ihåg
Sen vi köpte hus på 80 talet var det viktigt att ha en bra grillplats.

Vilket är ditt bästa grillminne?

Det finns många häftiga grillminnen, fjolåret var nog bäst först på kurs med Marion Mixon och toppade sedan med FIR med mitt nya BBQ Team.

Vad finns för framtidsplaner för dig när det gäller grillning /bbq?

Det vi satsar på just nu är SM, blir lite träningar med grabbarna
Har fått min nya grillvagn som kommer få jobba i år. Vi har mycket jobb framför oss
Kommer fortsätta experimentera och utveckla våra tekniker som måste sitta.

Är du med i något BBQ lag? Vilket isåfall? Vilka är de övriga medlemmarna?

Jag startade för 1 år sedan LA BBQ Team som består av
Ulf Nietosvuori
Robban Gunnarsson arbetsledare
Kim Öhman kock
John Englund kock
På FIR kommer vi även ha med Anna o Arja i laget.

Hur går det för er?

Vi är ett bra lag men lite för unga som lag för att kunna säga hur duktiga vi är
Men nu provar vi SM och ser hur det går.

Hur hittar du inspiration till det du grillar?

Läser mycket böcker kollar på youtube från USA och testar mig fram.

Var du med på FIR 2016? Vad tycker du om detta evenemanget?

FIR var en höjdare för oss då vi verkligen fick respons för vår matlagning

Vad gör dig till en duktig grillare?

Tålamod och att prova sig fram diskutera med laget.

Hur ofta grillar du?

När jag hinner blir mycket helger då jag jobbar mycket
Men från maj och till oktober är vi fullt upp BBQ som catering.

Har du någon gång lyckats grilla på en engångsgrill?

Har aldrig använt engångsgrillar

Vad lägger du helst på grillen?

Varierar mycket men gärna flankstek och brisket

Hur många grillar har du hemma?

2 smokers 1 green egg 2 gasol och 2 kolgrillar

Hur lycka man med flintastek på grillen?

Het grill snabbt på bägge sidor sedan indirekt till färdigt

Varför tror du att det är mest män som grillar, hur skall kvinnorna få mer tid för att grilla?

Vet inte men sitter nog i ryggraden på oss män sedan stenåldern
Vore trevligt med fler tjejer som grillade
Kanske en tävling eller event bara för kvinnor

Vilken är din stora idol inom grill /bbq?

För tillfället Marion Mixon

Vad tror du kommer bli 2017 års grilltrend?

Tror att vegetariskt kommer växa samt utvecklingen av long and slow
Samt smaksättningen och våga göra sina kryddor och såser

Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du gjort då?

Grillade havskräftor med dill smör
Flankstek med chinchuri och färska grönsaker
Grillad ananas med rökt kolasås

Det är mycket prat om att man skall grilla mer vegetariskt, har du något förslag på recept?

Aubergine fylld med tärnad pumpa morötter lök vitlök och chili
Dela auberginen grön ur den tärna pumpa morötter och lök bryn tillsammans med vitlök timjan och chili
Fyll auberginen med grönsakerna och stoppa sedan in allt i grillen indirekt i 45 min

Vad är det konstigaste du har grillat?

Krokodil var nog det mest udda

Jag försöker att få igång en grupp på Facebook där man skall byta erfarenheter mm när det gäller att göra egen korv, har du något spännande recept, eller har du rent av aldrig testat?

Har testat göra korv och vill verkligen göra det mer så en grupp vore trevligt

Vad har du för råd till nya grillare? Hur skall de bli lika duktiga som dig?

Tålamod läsa på vad som gäller o funkar våga göra fel
Våga fråga dom som håller på detta är inte raket forskning
Frågar någon mig så brukar jag hjälpa till

Vad är en ”rubbad kyckling”?

Ja du en höna som tror han är gris eller en välkryddad kyckling

Nu till snabb frågorna:

Kol /gasol ved/kol

Öl/ vin öl & vin

Sommar /vintergrillning året runt

Per Morberg /Andreas Matthiassen ingen av dom

Weber /Landmann Nu pratar vi riktig grill en Long Horn

Kött /Fisk

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *