En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Intervju med Ulrika Lagerlöf

april 16th, 2016 | Posted by Jens Svendsen in intervju

Då var det dags för nästa offer i intervjuserien och idag är det ännu en kvinna som svarat på mina frågor, Ulrika Lagerlöf.

940903_10153508875229071_5389920037008573245_n

För er som inte har koll på vem Ulrika är så kommer en presentation först här.

Jag är en 45 årig enastående mamma till en snart 15 årig dotter och bor i Märsta utanför Stockholm, jobbar på Nasdaq.

IMG_2367

Äntligen en kvinna till i intervjuserien, varför tror du det är så mansdominerat när det gäller grillning?

Ja du finns nog många olika svar på den frågan men jag tror att män/killar alltid varit mer fascinerade av eld än kvinnor i allmänhet och när man då kan göra något med elden som att grilla så föll det sig mer naturligt att det blev mannen som grillar.

IMG_2369

Hur skall ni kvinnor kunna öka antalet kvinnor som grillar?

Beror nog på kvinnan du ska få att grilla J tror att även om vi peppar och uppmuntrar det så har det hela mycket med vilken personlighet kvinnan har och vilket förhållande dom har till mannen som redan grillar hemma. Men mycket VÅGA är det, för jag anser att du flyttar ut köket till grillen,
Den maten du lagar i köket kan du tillreda lika bra på grillen, men som sagt man måste våga.

IMG_2373

Hur uppkom ditt grillintresse?

Ja mat har jag alltid varit intresserad av att mixa smaker och kryddkombinationer men grilla fanns liksom inte där. I de förhållanden jag haft så har det alltid varit ”mannen” som grillat så då har jag bara låtit det vara så, sen blev jag ensamstående ett långt tag och köpte mig en kolgrill från Rusta för 99kr och grillade några gånger på sommaren, med ganska lyckat resultat (lite visste jag då om HUR gott det verkligen kan vara när man KAN grilla J ) – men sen träffade jag 4 (män) som öppnade mina ögon, Andreas (Mathiasson), Johan (Drevhage), (Jan) Staffas och Glenn (Jansson) – första Grillmästaruttagningen 2013 – dom visade hur KUL det kan vara att grilla –dessa fyra män visade att man verkligen kan uttrycka glädje genom att grilla.

IMG_2364

2015 var du med i grillmästarna, berätta om tävlingen och hur det gick för dig.

Ha ha ha – ja du jag var med en kort kort stund, jag åkte ut först av alla, men det gjorde mig faktiskt inget för man fick lära känna och träffa så underbara människor. Det var ett äventyr och så helt annorlunda än jag trodde det skulle vara. Korv blev min spik i kistan – men man lär så länge man lever heter det ju och jag lärde mig hur man INTE ska göra.

IMG_2370 IMG_2368

Har du kontakt med några från tävlingen fortfarande?
Jag har kontakt med de flesta mer eller mindre, vissa blev man närmare med personkemi gör mycket i denna sortens konstellationer – men tycker dom lyckades ganska bra.

IMG_2363

Vad lägger du helst på gallret?
Nötkött och grönsaker – flank är favoriten helt klart, med en massa tequila och argentinskt salt på, tar den redan vid 52 grader så den i stort sett fortfarande säger mu – då älskar dottern den.

Vad är en ”rubbad” kyckling?
För mig är det en kyckling som man valt att gnida in (rubba in) i en kryddblandning (egengjord eller köpt) men utan någon vätska (olja/lime/citron – kan dock använda rivet skal från lime/citron i rubben)

IMG_2366

Vad är det konstigaste du grillat?
Ja eftersom jag bakar på grillen så första gången jag lade på kanelbullar skulle nog vara det konstigaste. Men sen har det blivit en grej så det är inte konstigt längre

Vad är det som är så roligt med att grilla?
ALLT, dofterna, känslan man får, avslappningen, smakerna som exploderar framför dig – lite ”me Jane – you Tarzan” känsla

IMG_2371

Vad gör dig till en bra grillare?
Att jag kunde laga mat innan, jag kunde smaksättningar, kombinationer, att jag tar ut köket till grillen, vågar testa nytt, funkar det så funkar det annars gör man inte om det eller fortsätter klura tills det smakar gott.

Vad tror du blir sommarens ”fluga” när det gäller grillning /bbq?
Flexi – mycket mera vegeterinaskt/veganskt – man upptäcker hur mycket man kan göra med frukt/grönsaker och det blir gott med annorlunda kryddblandningar

Hur många grillar har du hemma?
Inte tillräckligt många, men bor i lägenhet så kan inte ha/använda så många så det blir mest Webers Q2000 som får jobba hårt numera.

IMG_2372

Om du skulle bjuda mig och min familj på en trerätters middag tillagad vid grillen, vad hade du gjort för något?
Först en fördrink, cava med en skopa citronsorbet i (fick den iden från Anders Lejonbjörn – helt suveränt gott)
Förrätt skulle jag nog servera grillade pilgrimsmusslor med parma strössel och basilikakräm
Huvudrätten skulle helt klar bli Tequila och salt ”marinerad” flankstek med grillat (hembakat) naan, Grillad paprikasalsa, grillad sallad med jordgubbar och parmesean och en chimichurri
Efterätt skulle jag servera jordgubbar grillade i Cava med smält choklad och vaniljglass.

Nu till snabbfrågorna:

Kol / gasol – KOL helt klart men får bara använda gasol i lägenhet
Öl /vin
Sommar /vintergrillning Båda – sommaren kan man iofs vara lättare klädd under
Per Morberg /Andreas Mathiasson – Andreas alla dagar

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *