Denna gången har intervjuserien kommit till ingen mindre än segraren i Grillmästarna 2015, Martin Nordh.
Först kan du berätta lite om dig.
Ja jag är en person som inte är rädd för att ta mig an stora utmaningar samtidigt som jag blir lika nervös/förväntansfull på resultatet. Jag bor i en villa i Falkenberg med min sambo och 2 barn. jag är 33 år gammal.
Du var med i grillmästarna på tv 2015 och vann tävlingen! Berätta om tävlingen och vad du tyckte om den.
Jag vann! Helt otroligt, det var en resa som betyder otroligt mkt. Träffade några personer som är helt fantastiska och likasinnade. Under inspelningen så var det en ständigt jobbigt nervös känsla i kroppen. Jag är ju egentligen inte så snabb på att komma på tillbehör m.m utan vill gärna gå o klura på detta, men det fanns det ingen tid till där. Men det gick ju bra ändå.
Vad har vinsten i tävlingen betytt för dig?
Vinsten var ju trevlig, pengar är pengar men resan i USA var otrolig bra. Men det som betyder mest är vissa deltagare som är riktigt sköna o bra männsikor. Ni vet vilka ni är! Minne för livet!
Du har också ett grill team, vilka är med i ditt lag och hur går det för er i tävlingarna?
Jag ville ju ställa upp i Smoke in the North men har ingen i min närhet som sysslar med BBQ så jag frågade några vänner om de kunde ställa upp o hjälpa mig. Det var en resa bara det ( LOL). Men de personer som kommer vara med mig under 2016 är Frank Papendorf, Jimmy Hultman och sist men inte minst den härliga skåningen Christian Nordahl. (Dejan Hroh var med 2015).
Vi tävlade för första gången i smoke in the North 2015 och vi kom 6a i kategorin fläsk och 7a i kyckling vi fick probem med icke fungerande termometer mitt i natten och de gjorde att vår brisket och revben blev något underkörda så det gick dåligt. Kom på 11e plats i fisk ( extra kategori).
Hur tävlar man i grillning?
I Just BBQ så har men inlämningstider tex kyckling 12:00, revben 12:30, fläsk 13:00, bringa 13:30 och då får man som team bedöma när man ska börja tillaga maten efter att en köttinspektion ägt rum.
Hur uppkom ditt grillintresse?
Eld har alltid vart ett brinnande intresse (HÖHÖHÖ) men när man kom på att laga mat över eld det var då allt startade. Tittar man 10 år tillbaka så var det tändvätska och påsmarinad nu är det helt annorlunda. Men för att utvecklas så rekomenderar jag att träffa likasinnade grilla, dricka bärs och utbyta erfarenheter.
Vad tror du har gjort att grillintresset har exploderat den senaste tiden i Sverige?
Nu är det inte korv o flintastek som det mest var förr (upplever jag det).
Nu testar ju alla otroligt mkt och det blir ju fantastiska resultat. finns ju en hel del forum, receptsidor för grillning. Någon sida jag gärna kikar in på är BBQlovers.se där finns massor med kul.
Ge några råd till de som inte har fastnat i grillträsket ännu.
OJ ! ÖH ? Blir du biten, så kan det bli dyrt. Prata med inbitna grillers den sanna grillaren vågar står för misstag de själva gjort och på så sätt kan få dig att tänka om på ev inköp m.m. Köp större grill/rök en vad du behöver för annars står du där med 2( vilket ändå är trevligt).
Vad lägger du helst på gallret?
Nötkött, nyårsmiddag blir beef ribs, pulled beef, oxkind och en fin ryggbiff med kappa. men jag varierar ganska mycket.
Vad är det konstigaste du grillat?
GRISHUVUD ! skarpade ur hjärnan och åt i tunnbröd…..Blev inte smartare 😉
Hur många grillar har du hemma?
Nu har jag 7, men kommer bli 5 till för att klara av 2016.
Om du skulle laga en tre rätters middag till mig och min familj på grillen, vad skulle det bli?
Då skulle jag vilja bjuda dig på det som tog mig till finalen i grillmästarna.
Caponata på rostad bröd skrubbat med vitlök.
Njurtapp grillat direkt på kolen med rökta räkor och romescoröra och bakpotatis. Vitlökssmör ringlas över köttet.
Pekannötspaj utan tråkig bottnen med hallon och maräng som gräddas och samtidigt röks så det får en härlig kombination med kola, maräng, hallon och röksmak som påminner om Laphroaig.
Nu några snabb frågor:
Kol /gasol
Öl/ vin
Sommar /vintergrillning
Kött /fisk
Per Morberg /Andreas Mathiasson, Andreas Mathiasson ( dock älskar jag Per Morbergs stuk men han kan inte grilla LOL)
Leave a Reply