En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Jägermarinad och lussebak

december 14th, 2013 | Posted by Jens Svendsen in Familjen | Fläskkarre | Fläskkött | Glaze | Marinad | Vin

Fredagen den 13:e och lucia på samma dag, hur funkar det? Jo det har gått bra trots att Angelicas tärnljus inte funkade när hon lussade på sitt fritids. Alice, jag, Caroline, Jacob och Sebastian var på Alice Luciafirande på sitt dagis.

Vi passade på att baka lussekatter igår, de blev jättegoda och det var 5 kreativa bagare som var igång och bakade allt från lussekatter till lampor.

20131214-065639.jpg
Jacob och Sebastian i full gång med bakandet.

20131214-065647.jpg
Angelica älskar att baka, Wille väntar på mer deg.

20131214-065656.jpg

 

Vår lilla bagare Alice. Alice blev hämtad av gudmor Mia igår från dagis och bakade pepparkakor med henne.

Gårdagens grillning var ett nytt test av en marinad med Jägermeister i. De flesta kanske rynkar på pannan när man hör att man skall ha jäger i marinaden. Jag var också rätt så skeptisk till detta trots att jag tycker det är gott med en jäger ibland. Det gav inte så mycket smak i marinaden som jag hade väntat mig, men det är inte alls omöjligt att vi kommer att göra den fler gånger. Det vi marinerade var ett par fläskkarreér.

20131214-065629.jpg

 

Recept Jägermeister marinad:

1 dl olivolja
2-3 msk soja
1 dl Jägermeister
3 tsk salt
3-4 msk ketchup
2 droppar tabasco eller liknande

Blanda alla ingredienser i en skål och marinera köttet i 2-3 timmar.
När köttet är färdigmarinerat så kan man slå upp resterna av marinaden i en skål och tillsätter en skvätt honung så har du en glaze till grillningen.

20131214-065703.jpg

 

Till maten drack vi detta nya vinet som var från Argentina och det passade bra till grillat kött. Kan varmt rekommendera detta, mer info finner ni här.

Idag skall vi ha vårt traditionella julbord med Mattsson/ Lindquist, Mattsson /Hasselberg och Svendsen och Andersson. Det ser vi framemot.

Nu börjar det snart bli hög tid att förbereda julens läckerheter. Jag kommer lägga ut en del recept här på sidan framöver så håll utkik.

 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *