I torsdags påbörjade jag detta receptet som är lånat av Björn Johansson på bbqlovers.se.
Ingredienser till julrevben:
Tjocka revben med svål
1 l Äppeljuice
1-2 torkad eller färsk chili
3 lagerblad
1 dl salt
10 svartpepparkorn
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull.
koka upp på svag värme så att saltet löser sig.
lägg i ett par isbitar för att få saltlagen att svalna.
Lägg i revbenen i en zippåse och och häll över saltlagen.
Se till att hela revbenen är täckta.
Låt stå i kylskåp i ca 24 h.
Innan du tänder grillen gör du julmustglazen enligt följande recept:
Ingredienser:
2 dl julmust
0,5 dl soja
50 g färsk ingefära
2 tsk kanel
1 dl flytande honung
2 st stjärnanis
0,5 st urkärnad chili (vill du ha mer “bett” använd hela)
Gör så här:
Hacka ingefära och chili.
Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka ner till hälften.
Tänd sedan grillen och gör den redo för indirekt grillning. Grilla först revbenen över glöden och vänd dem efter några minuter. När ni grillat dem på båda sidorna flytta bort dem utanför glöden och när de börjar bli klara lägger du dem över glöden igen och vänd dem ofta och glaza mellan vändningarna.
Grillar man julrevben så passar det bra att testa årets första julöl. Denna är från Carlskrona bryggeri. Enligt Systembolaget är den slutsåld, tur jag hade som köpte 2 st tidigt.
Caroline är och tränar nu, jag skall plocka fram och fixa en god frukost till oss när hon kommer hem.
Ha en trevlig dag, vi hörs snart igen på bloggen, det skall grillas julskinka snart och sedan skall det läggas in sill, en av årets höjdpunkter om ni frågar mig.
/Jens
Leave a Reply