En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Kasta inte din gamla gjutjärnsgryta

mars 25th, 2015 | Posted by Jens Svendsen in Grönsaker | Tillbehör

IMG_1198.JPG

För ett par månader sedan fick jag en gammal gjutjärnsgryta av en kompis, tack Malla! Jag hade tidigare läst lite om att man använda en sådan när man grillar på ett eller annat sätt. För någon vecka sedan var det då äntligen dags att ta tag i detta lilla projekt. Jag tänkte att jag gör något enkelt men som förhoppningsvis skulle bli gott också. Denna dagen skulle vi grilla oxfilé och till det behöver man ju något gott tillbehör. Jag skalade potatis, morötter, lök, rödbetor samt zucchini och hackade dem i mindre bitar. Jag la allt i grytan och saltade och pepprade samt hällde på lite olivolja och en klick smör sedan på med det på gallret. Rörde om då och då och i slutet av tillagningen la jag i zucchinin.
Detta blev likt en ratatouille (fransk klassisk grönsaksröra) väl värt att testa och vi kommer garanterat att göra det fler gånger. Det är roligt när man kan laga hela måltiden vid grillen.
Nu till helgen skall jag starta med mitt nya projekt, jag skall börja bygga en UDS, mer info kommer.

IMG_1190.JPG IMG_1192.JPG

Fina färger.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *