En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Koreansk steak sallad

juli 24th, 2019 | Posted by Jens Svendsen in Koreansk grillning

Det är väldigt populärt att grilla koreanskt just nu, vi hängde på den trenden och grillade entrecôte och gjorde en sallad enligt receptet nedan.

Ingredienser för 4 personer:

  • 600 g entrecôte, i tjocka skivor
  • 5 msk koreansk soja, eller japansk soja
  • 1,5 msk strösocker
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk sesamolja
  • 3 msk neutral rapsolja
  • 0,5 citron, pressad saft
  • 0,5 msk gochujang (eller 0,5 msk sambal oelek)
  • 1 msk honung
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 romansallad
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 gurka
  • 250 g miniplommontomater
  • 30-40 g mâchesallad
  • 10 cm rättika
  • 3 msk sesamfrön, rostade
  • 1 dl pumpafrön, rostade
  • 1 salladslök

Gör så här:

Blanda 3 msk soja, 1,5 msk strösocker, 2 rivna vitlöksklyftor, 1 msk sesamolja samt svartpeppar.
Lägg entrecôten i en plastpåse och häll i marinaden. Knyt ihop och massera köttet lite lätt så det täcks av marinad. Låt stå i rumstemperatur medan du förbereder dressingen och salladen.
Rör samman 2 msk soja, 1 riven vitlöksklyfta, 1 msk sesamolja, 3 msk neutral rapsolja, citronjuice, gochujang samt honung till en dressing. Smaka av och se om det behövs mer soja.
Skär romansallad i munsstora bitar. Skala, halvera och skiva rödlök i så tunna skivor som möjligt. Skala och halvera gurkan på längden. Kärna ur och skär den i tärningar.
Halvera tomaterna. Skala rättikan och skär tändstickstunna strimlor. Strimla salladslöken.
Torka av köttet och stek eller grilla det på hög värme. Låt vila i 5 minuter och skär i tunna skivor.
Lägg alla grönsaker på ett stort fat, lägg köttet överst och ringla över dressingen.
Strössla över sesamfrön och pumpafrön, servera!

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *