En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Korvgryta med chorizo

maj 4th, 2015 | Posted by Jens Svendsen in Korv

De flesta som följer bloggen, tror väl att jag nästan bara grillar och Caroline sköter resten av matlagningen. Men det stämmer inte, vi är båda glada för att laga mat och hjälps åt med det. För ett tag sedan letade jag runt på nätet efter någon gryta med korv i och fann detta goda recept.

IMG_1239.JPG

Det blev en korvgryta med kidneyböonor, paprika och korv mm.

Ingredienser 4 port:

4 port ris eller annat gryn (vi hade couscous)
1 gul lök
2 röda paprikor
300 g chorizo
1 msk olivolja
1 tsk spiskummin
2 msk tomatpuré
1 förp kidneybönor (à ca 400 g)
140 g tärnat bacon
1 förp krossade tomater (à 500 g)
1 dl vatten
1/2 tsk sambal oelek
salt och peppar
1 förp majs (à 340 g)
1 dl lätt crème fraiche

Så här gör man:

Koka ris eller annat gryn enligt anvisningen på förpackningen.
Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikorna och skiva korven.
Fräs lök och paprika i oljan tillsammans med spiskummin och tomatpuré i en stor gryta. Ta upp och lägg på en tallrik. Skölj bönorna och låt dem rinna av.
Stek baconet och korven i grytan. Tillsätt grönsaker, bönor, krossade tomater och vatten.
Låt koka ihop ca 10 minuter. Smaka av med sambal oelek, salt och peppar.
Häll av majsen och blanda ned i grytan.
Servera korvgrytan med ris eller annat gryn och en klick crème fraiche.

 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *