En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Krabbröra

oktober 13th, 2013 | Posted by Jens Svendsen in Fisk | Fläskfilé | Förrätt

Igår hade vi en underbar dag, härligt höst väder. Jag sprang från Torhamn till Jämjö, ca 1,2 mil och det gick rätt så bra. Det var den längsta sträckan jag har sprungit någon gång. När jag kom hem hade Alice somnat i bilen på väg hem från mormor och morfar, då gick Caroline och jag ut i spa badet och badade en stund, hur skönt som helst.

Caroline gjorde en väldigt god förrätt igår med krabba som huvudingrediens.

4 port.
Ingredienser:

3/4 dl majonnäs
1/2 dl turkisk yoghurt
1 tsk dijonsenap
1/2 citron, skal + 1 tsk saft
1/2 gul lök, finhackad
2 msk bladpersilja, finhackad
1/2 tsk spiskummin
1 knippa gräslök, finskuren
salt
nymalen svartpeppar
tabasco
1 burk krabbkött cirka 150 g

Blanda majonnäs, yoghurt, senap, citronskal och -saft, gul lök, persilja, spiskummin och gräslök.
Smaka av med salt, peppar och tabasco.
Tillsätt avrunnet krabbkött och blanda försiktigt.
Servera antingen på en toast eller en avokado.

20131013-084513.jpg 20131013-084505.jpg

När vi hade ätit denna goda förrätt grillade vi en fläskfilé som marinerats i cocacola marinad och till det en potatisgratäng.
Idag blir det att plocka i ordning på tomten inför hösten och vintern och vid lunch skall vi åka med Caroline när hon skall rida. I eftermiddag blir den en typ av kyckling gryta. Jag tycker att söndagar är en rätt så skön dag, brukar vara rätt avslappnat och en del tv tittande blir det säkert framåt kvällen.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *