En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Kraschade potatisar

augusti 28th, 2014 | Posted by Jens Svendsen in Rotfrukter


Det ser kanske inte mycket ut för världen, men igår när jag skulle förbereda potatis till ribsen som jag skulle grilla så kände jag bara att klyftpotatis går verkligen bort. Jag måste göra något annat. Jag googlade runt lite och hittade detta recept som jag tyckte var spännande.

Ingredienser, 4 port:

12 st hela potatisar (kokta)
Olivolja
Salt
Svartpeppar (nymald)
Frivilligt:
Rosamarin (färsk, hackad)

Gör enligt följande:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Häll olivolja på en plåt och bred ut med en pensel. Rulla runt potatis lite i oljan. Tryck till varje potatis ordentligt med handen eller en potatisstöt så att de blir en dryg cm tjocka. Bli inte nervös om det ser ut som en olycka.
  3. Pensla potatisen med mycket av oljan från plåten och salta lätt.
  4. Baka tills potatisarna börjar bli gyllene, cirka 20 minuter. Strö över rosmarin. Fortsätt baka tills potatisarna är knapriga och fått mycket färg, 10 minuter.


 

 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *