En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Lite av varje

juli 25th, 2013 | Posted by Jens Svendsen in Grönsaker | Marinad | Öl | Vilt

Jag har inte skrivit nu på några dagar, här kommer ett inlägg om lite av varje. För någon dag sedan grillade vi vildsvinsbog. Denna bogen fick jag av min grill kompis Fredrik för ett tag sedan. Jag har sökt lite överallt på nätet men inte hittat något bra recept för att grilla vildsvinsbog. Men mitt motto som är att allt kan man grilla, så jag skar bort köttet från benet på bogen och la det i en marinad enligt nedan:

Marinaden räcker till ca 0,5-1 kg kött.

1 dl rapsolja
1/4 dl vitvinsvinäger
1/2 msk salt
1 msk tomatpure
1 msk soja
1 pressad vitlöksklyfta
Vitpeppar
Svartpeppar

Det är grundreceptet, jag valde att hälla på 1 dl rött vin i marinaden.

20130725-075747.jpg20130725-075753.jpg
Vildsvinsbogen i sin marinad. Det var lite svårt att veta hur länge man skulle grilla köttet så jag gick på känsla och det blev bra enligt mig, Caroline, William och Angelica.

Nu börjar våra grödor i vår trädgård bli klara. Vi har ett Jalapeno träd som vi har skördat några frukter från, där har jag också funderat lite på vad man skall göra med dem förutom att värma dem på grillen, ha dem i salsa eller liknande. Jag hittade följande recept på nätet som vi testade och det blev riktigt gott och kan varmt rekommenderas till er:

Dela jalapenon och ta ur kärnornar.
Blanda getost och en vanligt ost av valfri smak.
Fyll sedan jalapenon med detta och låt dem bli varma och att osten smälter, servera som tillbehör till det grillade köttet.
20130725-075737.jpg20130725-075730.jpg
Ni ser den fyllda jalapenon nedanför köttet. Jag testade föresten Motörhead öl för några dagar sedan, den var god och kan varmt rekommenderas.

20130725-075806.jpg
Igår var vi hos svärmor och svärfar på middag i Torhamn, Alice var så glad och nöjd när hon fick gå omkring och äta bär, t.ex: hallon, smultron och vinbär. Angelica hjälpte Alice att trä bären på strå. I eftermiddag är det dags för ett besök hemma hos min mamma och pappa, det är dags för den årliga sillstekningen. Ha det bra där ute och glöm inte ”allt går att grilla!”.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *