En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Marinerad fransyska

augusti 20th, 2014 | Posted by admin in Nötkött

IMG_0664-0.JPG

4 port:
Ingredienser:

4 st skivor á 150 gram av oxfilé, ryggbiff, rostbiff, fransyska, lövbiff eller innanlår.
0,5 dl olivolja
1-2 klyftor vitlök
3 msk mango chutney
2 lagerblad
Några kvistar eller krm av timjan och rosmarin
1 tsk nykrossad svartpeppar
4 msk vinäger
Tillagning:
Skiva ev. köttet ca 0,5 cm tjockt om det inte är skivat redan. Eller tärna köttet ca 2×2 cm storlek (trä sedan på grillspett efter marinering).
Banka gärna ut köttet lite till med en köttklubba till lövbiffs tjocklek.
Pressa vitlök, bryt sönder lagerbladen och hacka färska örter eller tillsätt torkade. Blanda i en skål med olivolja, mango chutneyn, vinäger samt peppar.
Lägg köttet i marinaden och arbeta in marinaden. Mört kött som oxfilé eller ryggbiff kan du bara vända i marinaden och sedan grilla eller steka. Segare kött som innanlår, rostbiff, fransyska eller lövbiff marinerar skivat eller tärnat (till spett) du över natten eller längre i kyl.
När du har marinerat köttet kan du grilla eller steka det i skivor eller trä på spett.
Salta köttet innan du tillagar.
Grilla köttet några minuter på varje sida efter smak. När köttsaft trängt upp på ovansidan så är köttet lätt blodigt, någon minut till och den är medium och någon ytterligare minut så är köttet välstekt. Skär ev loss en bit och prova så att köttet är stekt som du vill ha det.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *