En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Nationaldags firande

juni 7th, 2013 | Posted by Jens Svendsen in Familjen | Fläskfilé | Grillskola

Igår den 6/6 firade som de flesta vet,  Sveriges national dag. Det har ökat en hel del vårt firande och det tycker jag bara är roligt. Jag vill inte ha det som det är i Norge för det är deras grej, vi har ju aldrig firat ordentligt i Sverige.

Igår började jag dagen med att gå bort till stora lekplatsen med Angelica och Alice. Caroline var iväg och tränade på morgonen och på vägen hem cyklade hon förbi lekplatsen. Då blev det mycket enklare att ta med Alice hem, det funkade utan att hon blev ledsen. När vi kommit hem cyklade jag och Alice en runda ner till centrum, vi köpte fläskfilé, stek fläsk och godis och glass. William och Angelica ville ha fläskpannkan nationaldagen till ära men det ville inte jag och Caroline.

20130607-073129.jpg

 

Ingredienser till marinaden, ta mest av olivoljan och sedan efter smak och tycke tar ni de övriga ingredienserna. Vitlöken skär du ner i lite mindre delar och löken delat du i 8 delar. Denna marinaden blev riktigt god, var rädd att den skulle bli för stark men det blev den verkligen inte. Det är roligt att test att göra egna marinader, det finns så mycket smaker man får fram och man blir lite trött på de färdiga marinaderna man köper. Men visst funkar de bra också men om man grillar så mycket som vi gör så blir man trött på det.

20130607-073136.jpg

 

En skön kvälls grillning blev det igår i det underbara vädret. Igår var det nästan som att man fick lite semester känsla, en underbar känsla. Idag är jag inte avundsjuk på min fru hon jobbar idag fram till 13.45 då skall vi träffas i Lyckeby och göra lite ärenden. Ikväll blir det inte grillning men jag är inte så ledsen för detta för vi skall ha torskrygg med nypotatis. Hoppas att Caroline kan lägga ut det receptet och lite bilder på detta. Vad gott det skall bli med nypotatis vad man kan längta efter det ibland.

Har i veckan fått klart med en sponsor /samarbetspartner till sidan, mer info kommer bara lite detaljer som återstår.Idag när Alice sover middag skall jag försöka att skriva första inlägget i grillskolan som ni sedan följer här på sidan.

Ikväll håller vi tummarna för vårt svenska fotbollslandslag som möter Österrike på bortaplan i VM kval, kom igen Sverige!!

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *