2013 är nu historia. Vi firade nyår med vänner som ni läst i tidigare inlägg. Jag hade lovat er recpet på vad det bjöds på för efterrätt, så här kommer det.
Vit chokladpannacotta med limemarinerade bär.
Ingredisenser 4 port:
Pannacotta:
1 gelatinblad
1/2 vaniljstång
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
2 msk mjölk
Marinerade bär:
4 dl bär, t ex jordgubbar, hallon, björnbär
2 -2/12 tsk strösocker
1 lime
Så här gör du:
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten, ca 5 minuter. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur den. Hacka chokladen i mindre bitar.
- Koka upp grädde, mjölk och vaniljstången med frön. Ta kastrullen från plattan. Ta upp vaniljstången. Lägg i gelatinbladet och chokladen. Låt det smälta under omrörning.
- Häll upp blandningen i portionsglas. Låt dem stå kallt i ca 4 timmar.
- Skär ev. bären i mindre bitar. Lägg dem i en skål och strö över socker och rivet limeskal.
- Garnera pannacottan med bär
Det är en kort vecka så det har varit helt ok att jobba igår och sedan idag också. Ikväll är det fredag igen och då skall det grillas, det blir ett litet experiment ikväll. Fläskytterfilé som inte vi är så glada för egentligen men vi skall testa att lägga detta i ett Kilkenny bad. Vi har testat att lägga rostbiff i ett sådant bad tidigare och det blev riktigt gott, hoppas det funkar med fläskytterfilén….
Ha en bra helg och tänk på att det inte finns något dåligt grillväder!!
Leave a Reply