I helgen har det varit fullt upp med kalas, först i lördags hade vi ”vuxenkalas” för våra 10 åringar, Jacob och Angelica. Angelica har fyllt och Jacob fyller i morgon torsdag. De hade valt menyn för deras kalas tillsammans och det blev grillade hemmagjorda hamburgare och till efterrätt blev det Nutellasemifredo.
Jacob fick en fin skjorta bland annat, en av Angelica’s presenter var en biljett till Tobbe Larssons och Eric Saades uppträde och lilla Alice fick lite godis.
I söndags hade Jacob sitt kalas med sina kompisar. Han ville ha ett fotbollskalas på Jämjö IP där han bjöd några av sina klasskompisar och sedan fick Sebbe och Wille också vara med. Väldigt enkelt att ha ett sådant kalas, låta barnen spela och sedan grilla korv till dem.
Till hamburgarna serverades bröd och klyftpotatis med ströbröd på samt olika grönsaker. Vi testade att göra egen hamburger dressing, den tyckte alla var mycket godare än den man köper. Vi gjorde enligt detta receptet:
4 port:
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs (tog bara 1 1/2 msk)
1/2 dl bostongurka
3 msk chilisås
flingsalt
svartpeppar
Gör så här:
Blanda crème fraiche, majonnäs, bostongurka och chilisås. Smaksätt med salt och peppar.
Recept på Picklad rödlök:
8 port:
1/2 dl ättiksprit (12%) (jag hade bara 24% så jag tog 1/4 dl ättika samt 1/4 dl vatten)
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1 tsk salt
2 krm peppar
1 röd chilifrukt (frivilligt)
2 – 3 rödlökar
1. Koka upp ättika, socker och vatten. Tillsätt salt och peppar. Låt svalna.
2. Strimla chilifrukten. Skala och skär löken i tunna ringar. Lägg ner i lagen. Täck med plastfilm och låt stå i kylen över natten.
Detta är ett väldigt gott tillbehör till grillat, om ni inte testat så gör det.
Här är lite andra bilder från kalaset och maten.
Nu börjar det bli lite nervöst, jag skall kvala till grillmästarna på TV4, mitt kval går av stapeln på söndag mellan 11-16 på CityGross parkering i Karlskrona. Det är samma meny som skall serveras som förra året då jag och Fredde kvalade till Grill SM. I år är det lite nya ideér från min sida om hur jag skall göra. Jag har haft ett väldigt bra bollplank inför denna tävlingen som fått stå ut med en massa konstiga och dryga frågor, han har ställt upp och har varit till stor hjälp i uppbyggandet av min meny. Nu är det upp till mig själv att leverera detta på bästa sätt. Det som skall grillas är, Fläskfilé med majskolv, entrecote med bröd och till sist kyckling med tomat.
Mer om kvalet kommer senare i veckan…..det lär bli lite genrep till helgen.
Leave a Reply