Igår söndag när man har lite extra tid för matlagning passade jag på att laga Pulled pork.
Portioner: 6
ingredienser:
1 1/2 kg benfri fläskkarré i bit.
3 tsk salt
3 krm nymalen svartpeppar
2 gula lökar
1 hel vitlök
1 flaska barbequesås hickory (a´250 ml)
Till servering:
12 portionsbröd t.ex minibaguette, källarfranska, tortila bröd eller pita bröd.
1 fint strimlad rödlök
1 burk tomatsalsa
1 burk majs
3 dl gräddfil
Så här gör man:
1. Sätt ugnen på 125°C.
2. Krydda köttet runt om med salt och peppar. Lägg det i en gryta med lock som tål ugnsvärme.
3. Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Lägg lök och vitlök runt om i köttet i grytan. Häll på babecuesåsen så det täcker kött och lök. Sätt på locket, låt köttet står i nedre delen av ugnen 4-5 timmar, tills det är riktigt mört.
4. Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel så det faller isär och blandas med såsen. Det gjorde inte jag denna gången utan vi tog upp köttet och drog isär det på en tallrik.
5. Dela bröden och låt var och en fylla sitt bröd med kött och tillbehör.
Det var riktigt gott och vi skall testa detta på våra barn någon helg framöver. Jag tror att de kommer att gilla det, det påminner lite om gyros och tacos.
Nu börjar Alice bli en riktigt stor tjej, idag har hon 2 tofsar för första gången. Hoppas du kryar på dig från din förkylning och att febern släpper snart. Snart skall jag hämta mina grabbar, skall bli underbart med barn i huset igen.
Leave a Reply