En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Pulled beef

oktober 15th, 2014 | Posted by Jens Svendsen in Nötkött

Förra fredagen var jag beredskapsledig och då tänkte jag prova på en långgrillning, denna gången blev det att testa pulled beef. Pulled pork har jag testat att göra men bara i ugnen, det har verkligen blivit en succé. Pulled pork är gjort på griskött medan pulled beef är nötkött, närmare bestämt högrev med rejäl marmorering. Mitt recept är nästan en exakt kopia av bbqlovers.se pulled beef med pilsnersmör.

IMG_0912.JPG IMG_0913.JPG

Ingredienser:

1 bit högrev med rejäl marmorering
Din favoritöl 33 cl
Smör
Rökflis/chunks jag körde med plommon.

Rubben:

3 tsk chilipulver
2 tsk Lökpulver
2 tsk mald chipotle
1,5 tsk vitlökspulver
2 tsk anchochilipulver
1 dl paprikapulver
0,5 dl salt utan jod
0,5 dl brunt socker
0,25 dl nymald svartpeppar

Gör så här:

Blanda ihop alla ingredienser till rubben
Rubba högreven kvällen innan den ska på smokern
Plasta in i plastfolie och lägg i kylen
På morgonen smält en rejäl klick smör i en gryta.
Häll sedan i ölen och lite av rubben
Rör om ordentligt.
Låt blandlingen svalna, men rör om då och då
Gör i ordningen grillen/Smokern för en riktig långgrillning och försök hålla ca 100 grader
Injicera högrevsbiten med blandningen
Försök injicera som ett rutnät på köttbiten
Släng på chunksen och rökflisen och sedan på med köttet.
Se till att det ryker under dom första tre timmarna av grillningen.
Låt högreven gå till en innertemperatur på 85 grader.
Räkna att detta tar ca 8-14 h beroende på storlek på biten.
Servera.

IMG_0916.JPG IMG_0915.JPG

 

IMG_0914.JPG

Det var härligt väder denna dagen så Alice och jag passade på att gå upp och leka på berget.

Snart Fredag igen, det går fort mellan fredagsgrillningarna.
Ett tips tips till er som fortfarande grillar om kvällarna, pannlampa är perfekt att använda så man ser riktigt.

På fredag skall vi grilla hel kyckling på rotisseriet.

/Jens

 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *