En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Punschmarinerad fläskfile

mars 2nd, 2014 | Posted by Jens Svendsen in Fläskfilé | Fläskkött | Marinad

I fredags var det äntligen fredagsgrillning igen, det har varit lite uppehåll med det de senaste veckorna. Jag tänkte att jag skulle grilla en fläskfilé, men vad skulle jag göra med den? Jag tänkte på att man kan ju använda en del olika spritsorter i marinaden såsom whisky och cognac. Jag kollade vad vi hade hemma och fann en flaska punsch. Då tänkte jag direkt att den skall jag ha i marinaden. Jag gjorde enligt följande:

Punschmarinad:

1,5 dl olja (valfri)
1 msk woichester sås
1,5 msk sambal oelek
2,5 msk punsch
Tabasco (valfri mängd)
2 msk sweet chilisås
En kryddblandning med örter (kan uteslutas)

Blanda alla ingredienserna  och låt köttet mariner minst 1 timme.

20140301-061603.jpg
Filén på plats på grillen.

20140301-141721.jpg
Klart för servering, jag glazade filén i slutet med denna glaze från grillhouse.se: http://www.grillhouse.se/bbq-saser/american-stockyard-red-raspberry-bbq-sauce.html

8598906-origpic-49d366.jpg_0_0_100_100_300_479_100

 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *