Nu är det högtid för rabarberna. Många av er har säkert redan gjort er första rabarberpaj precis som jag har gjort. Jag har även kokt en egen rabarberchutney som är ett perfekt tillbehör till det grillade köttet.
Färgen är inte den roligaste, men gott är det. Jag kommer att experimentera en del med nedanstående recept för att få det så gott som jag kan få det. Nedan är mitt grundrecept.
Ingredienser, 10 port:
500 g rabarber
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
3/4 dl honung
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 msk färskriven ingefära
Gör så här:
- Skala eventuellt rabarbern och skär i minde bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och finhacka chilin.
- Lägg rabarber, lök och chili i en kastrull. Tillsätt honung, vinäger och salt. Låt koka på svag värme ca 20 min tills chutneyn tjocknat något. Smaka av med ingefära och häll upp på burkar.
- Förvara chutneyn i kylskåp. Gott till stekt eller grillat kött eller kyckling.
Leave a Reply