2012:s godaste kladdkaka
Chokladsmet:
50 g smör
1 st ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 msk kakao
1 dl vetemjöl
1/2 dl sirap
Knäcksmet:
100 g smör
1 dl strösocker
1/2 dl sirap
1/2 dl Vispgrädde
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret som ska användas till chokladsmeten i en kastrull. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ner övriga ingredienserna till chokladsmeten. Häll smeten i formen. Smält smöret till knäcksmeten i en kastrull och rör ver övriga ingredienser. Bred knäcksmeten ovanpå chokladsmeten. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 35 min. Låt svalna. Servera vispad grädde eller vaniljglass till.
Leave a Reply