En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

2012:s godaste kladdkaka

kladdkaka

Chokladsmet:
50 g smör
1 st ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 msk kakao
1 dl vetemjöl
1/2 dl sirap

Knäcksmet:
100 g smör
1 dl strösocker
1/2 dl sirap
1/2 dl Vispgrädde
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret som ska användas till chokladsmeten i en kastrull. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ner övriga ingredienserna till chokladsmeten. Häll smeten i formen. Smält smöret till knäcksmeten i en kastrull och rör ver övriga ingredienser. Bred knäcksmeten ovanpå chokladsmeten. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 35 min. Låt svalna. Servera vispad grädde eller vaniljglass till.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *