En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Brytbröd med örter och citron

20131111-100336.jpg

1 bröd:

Ingredienser:

1 msk färsk jäst 3 dl kallt vatten 2 msk olivolja 1 tsk salt ca 6-6 1/2 dl vetemjöl

Örtolja:

1/2 dl olivolja 3 msk frysta provencalska kryddor eller blandade färska skurna örtkryddor rivet skal av 1 citron flingsalt

Så här gör du:

  • Rör ut jästen med vattnet tills den löst sig. Rör ner olja, salt och det mesta av mjölet och arbeta degen ca 5 minuter. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 1/2 timme.
  • Kläm fast ett bakplåtspapper i en bakform ca 24 cm i diameter (för 1 bröd) med löstagbar kant.
  • Örtolja: Blanda oljan med kryddorna och citronskalet.
  • Häll upp degen på mjölad bänk. Strö över lite av mjölet och kavla ut till en kaka ca 30 x 40 cm (för 1 bröd). Bred örtoljan över degen och rulla ihop den. Skär degen i ca 12 bitar (för 1 bröd) och lägg dem i formen med snittytan uppåt. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 225˚C.
  • Strö på lite flingsalt över degen.
  • Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt brödet svalna på galler.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *