Ett fantastiskt gott bröd
Ett fantastiskt gott bröd Ett härligt bröd som påminner mycket om ciabatta.
Ingredienser:
5 dl vatten, fingervarmt
1 dl mjölk
25 gram jäst, 1/2 paket
2 tsk salt
1 msk honung, eller strösocker
12,5 dl vetemjöl, + mjöl till utbakning
Tillagning -Arbeta snabbt ihop den LÖSA degen. Strö över ett par msk mjöl över degen och låt jäsa 1-1,5 tim. -Värm ugnen till 240-250 grader. -Strö ut 0,5-1 dl mjöl på bakbordet och stjälp försiktigt upp degen. KNÅDA INTE! Jäsbubblorna ska få vara kvar. -Strö ytterligare lite vetemjöl över degen, knappt 0,5 dl. Platta till degen något. -Dela upp degen i bitar och lägg på plåtar täckta med bakplåtspapper. De blir lite olikformade pga att degen är lite kladdig, men så ska det vara. -Grädda bröden (de behöver inte jäsa) i mitten av ugnen i ca 17-20 min. -Låt bröden svalna utan handduk, så blir brödskorpan frasig och fin.
Leave a Reply