En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Klassiks kavring

IMG_1781

Ingredienser till en limpa:

3 dl filmjölk
2 dl mörk sirap
1,25 msk bikarbonat
2 dl vetemjöl special
4 dl rågsikt
0,5 tsk salt

Tillagning

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smörj två avlånga brödformar (1,5 liters formar). Strö vetemjöl eller ströbröd på kanterna så att kavringen inte fastnar.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner filmjölk och sirap, blanda snabbt till en tjock smet. Rör med en slev eller försiktigt med en visp. Smeten blir lös och påminner om en sockerkakssmet. Tänk på att inte vispa smeten för hårt eller köra den för länge i degblandaren då den blir seg.
4. Häll upp smeten i formarna. Fyll upp till ¾ av formen för att få höga och fina kavringar. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *