Carolines semsterdrink 2013
Rabarberdrink
-helt klart sommarens bästa drink. Servera iskall till gästerna som väntar i solen.
4-6 glas
350g rabarber
2-2,5 dl strösocker beroende på hur syrlig rabarbern är
1 tsk vaniljsocker
2-3 dl kallt vatten /kolsyratvatten
1 msk grenadin
6 cl vaniljvodka
ev. citron/lime och strösocker till dekoration
ev. isbitar
Skala rabarbern och dela slanta ner den i centimetertjocka skivor. Koka rabarbern mjuk med socker, vaniljsocker och vatten det tar ca 5-10 minuter. Mixa rabarberna till en slät puré. Häll purén genom en sil så att du får bort de mesta ”rabarbertrådarna”. Ställ nu purén i kylskåp tills den är helt kall. Blanda purén med vaniljvodkan och grenadin, tycker du att den är lite tjock, späd med iskallt vatten. Jag föredrar när den är lite tunnare än en smootie i konsitensen. Häll upp i fina glas och servera.
– Vill du ha sockerkant på glasen så dra en citron-/limeklyfta över kanterna och doppa sen kanterna på glaset i socker. Lättast är att hälla ut strösocker på ett litet fat.
Leave a Reply