Bacon explosion
500 g blandfärs eller fläskfärs
1 msk paprikapulver
1 klyfta pressad vitlök
1 1/2 tsk salt
1 tsk malen svartpeppar
1 tsk chiliflakes eller 1/2 tsk chilipulver
3 paket bacon
Valfri riven ost
Rub
Valfri bbqsås
Övriga ingredienser som man kan välja att fylla med: ost, champinjoner, färska kryddor eller färsk chili eller liknande.
Gör så här: Blanda ihop kryddorna och vitlöken med färsen.
Låt stå och dra till sig. Strimla och knaperstek 1 paket bacon och låt svalna.
Gör en bacon väv på ca 30×30 cm
Rubba sedan baconväven med din valda rub Platta ut färsblandningen och gör den till samma storlek som baconmattan.
För att göra det enklare, gör det på ett ark med plastfolie.
Rubba igen Sedan fyller du på med vad du vill, ost, bacon, chili, färska kryddor mm, ja det går att experimentera hur mycket som helst.
Avsluta med att hälla över bbqsåsen Sedan tar du färsfyllningen och lägger den på baconmattan och rullar ihop den så den blir kompakt och tät.
Rubba en gång till innan de skall läggas på grillen.
Grilla på indirekt grillning på låg värme (ca 100-120 grader), 65 grader skall den ha i innetemperatur då är den klar. Det tar ca 2-3 timmar.
Pensla på lite glaze i slutet.
Rulla in i folie och låt rullen vila en stund innan servering.
Leave a Reply