Thailändsk fläskfilé
Ingredienser
4 port
500 g fläskfilé
2 st purojökar
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
Smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk färsk ingefära
1 st köttbuljongstärning
2 dl kokosmjölk
2 dl matlagningsyoughurt (denna kan uteslutas om man vill ha mer smak och lite mer kryddig mat)
Gör så här:
Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Skölj och skär purjolökarna i sneda skivor. Skala och skiva vitlöken. Dela, kärna ur och strimla chilifrukten.
Stek köttet i smör i en stekpanna ca 3 min/sida. Salta och peppra. Fräs grönsakerna i smör i en traktörpanna några min. Smaksätt med riven ingefära och smula i buljongtärningen. Häll i kokosmjölk och matyoghurt. Lägg i köttet och låt grytan koka upp. Smaksätt med salt och servera direkt med kokt ris.
Leave a Reply