En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Svamp och paprika kyckling

20131016-083415.jpg

4 port.

Ingredienser:

600 g kycklingfilé
1 paprika
200 g svamp
2 vitlöksklyftor
1 msk flytande matfett
salt och peppar
2 dl vispgrädde
2 dl kycklingbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
1 msk balsamvinäger
Majsstärkelse
1 dl basilika eller persilja

Gör så här:

1. Skär kycklingfilén och paprika i bitar. Ansa och skär svampen i halvor. Skala och hacka vitlöken.

2. Stek kyckling, svamp och vitlök i en stekpanna med matfettet i ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.

3. Rör ned paprika, grädde, buljong och balsamvinäger, låt allt koka ihop några minuter. Red eventuellt av med lite majsstärkelse utrört i kallt vatten. Strimla och vänd ner basilika eller persilja.

4. Servera kycklinggrytan med pasta eller ris.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *