Helgrillad lammstek
Lammsteken snurrar fint på rotisseriet. Det tog ca 1 tim att grilla lammet och det blev riktigt gott och saftigt. Det gäller att inte tillaga det för länge då blir det torrt och smakar kofta.
Marinad till lammstek:
1/2 dl olivolja
5 vitlöksklyftor hackade
1/2 dl persilja hackad
1/2 dl färsk rosmarin
1 tsk grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Blanda alla ingredienserna till marinaden.
Putsa eventuellt köttet. Lägg köttet i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden och se till att köttet täcks av marinaden. Låt ligga i kylen minst 2 timmar, helst över natten.
Torka av köttet och trä på det på rotisseriet, grilla över indirekt glöd.
Grilla tills innetemperaturen är 60 grader. Låt köttet vila ca 20 min innan det skärs upp. Salta köttet innan servering.
Leave a Reply