En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Marinerat lammspett

20131221-132539.jpg

Att dela köttet i bitar och trä upp på spett är ett bra sätt att korta grilltiden. Igår tog vi fram lammentrecoté som vi marinerade enligt följande:

1 vitlöksklyfta
1 tsk krossad rosépeppar
1 tsk mald ingefära
1/2 tsk stött kardemumma
1/2 dl pressad citron
1 tsk rivet citronskal
1 msk honung
1/2 dl olivolja

Skala och pressa vitlöksklyftan. Blanda vitlöken med peppar, ingefära, kardemumma, citronsaft och skal, honung och olja.
Skär köttet i mindre bitar och lägg det i marinaden minst 30 minuter.
Låt köttet ligga i rumstemperatur minst 30 min innan det skall grillas.
Under tiden det grillas salta och peppra.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *