En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Rättikagratäng

20131208-111645.jpg

Recept rättikagratäng

4 port.

1 st medelstor rättika ca 600g 100 gram smör 0,5 dl grädde 5 dl riven ost 1 st vitlöksklyfta (vi hackade en klyfta och la mellan varje lager) Salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 graader

Skala rättikan och skiva tunna skivor. Koka dem ca 20 min under lock i lättsaltat vatten tills de  är mjuka. Låt skivorna ånga av.

Smöra en ugnsfast form. Lägg ett lager rättika , pressa över vitlök. Strö på ost. Varva ost och rättika och avsluta med rättika. Salt och peppra efter smak och häll över grädden. Hyvla eller klicka över resten av smöret. Toppa med riven ost.

Gratinera i ugn ca 15-20 min eller tills osten fått fin färg. Häll på mer grädde om det verkar tomt.

Servera!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *