En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Rödlöksfocaccia

juli 25th, 2019 | Posted by Jens Svendsen in Okategoriserade

Ett gott nybakat bröd är ju aldrig fel. Detta rekommenderar jag skarpt, det passar att äta bara som det är eller till mat funkar det jättebra.

Ingredienser (för en ugnsform på ca 20×30 cm):
1 påse torrjäst
3 dl vatten
½ dl olivolja
2 msk honung
1 msk salt
~7 dl vetemjöl
1 rödlök
+ olivolja och saltflingor

Värm upp vattnet till 42-gradigt. Blanda i olivolja, honung och salt.

Blanda torrjästen med mjölet, häll i vattenblandningen lite i taget av mjölet och jästen, tills degen är fast men ändå lite klibbigare än vad den vanliga bulla-degen skulle vara. Kom ihåg att knåda ordentligt.

Låt jäsa i skålen i ungefär 45 minuter.

Låt degen jäsa på plåten i ytterligare 30 minuter när du brett ut den.
Skala och skär sedan en rödlök (eller två om du vill ha riktigt mycket smak i focaccian) i riktigt tunna skivor. Strö ut rödlöksskivorna över hela focaccian. 
Tryck antingen med fingrarna eller en gaffel gropar i focaccian. Häll sedan över lite olivolja, och strö ut lite flingsalt.
Grädda i 225 grader i ungefär 10 minuter.
Njut!!

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *