En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Rökt kyckling

mars 18th, 2014 | Posted by Jens Svendsen in Familjen | Kyckling | Rökning

I söndags mitt i all renovering av Angelicas rum så tänkte jag att jag skulle göra något med den färska kycklingen jag hade köpt dagen innan. Vi åt på lördagen stekt entrecoté med sparrispotatis i ugnen och sedan ett kryddsmör bestående av smör, schalottenlök och sambal oelek. Jag sparade det smöret som inte gick åt och det la jag in under skinnet på kycklingen. Jag proppade sedan kycklingen full med lite av det jag hade hemma, jag tog en lime, delade och pressade in lite av saften i kycklingen, salt och peppar, färsk koriander, hackad chili och en massa vitlöksklyftor. Tills sist en massa peppar och lite salt runt om kycklingen.

20140317-082611.jpg

Ja lade den sedan på rökgrillen och eftersom aldrig gjort det här så jag visste inte alls hur lång tid det skulle ta att röka en kyckling. Det enda jag visste var att det skulle ta mellan 3-5 timmar. Ca 4 timmar senare hade den kommit upp till 80 grader och då tog jag av den från röken.

20140317-082558.jpg

Det var ett roligt projekt att röka något sådant som jag egentligen inte trodde man kunde röka, att det sedan tog lång tid är bara roligt när man har tiden för det. Jag är väldigt glad för att vi har en kolmila bara några kilometer ifrån vårt hem, jag är övertygad om att de har en av världens 3 bästa kolsorter. Väl värt ett besök: http://www.flakulla.se/ Jag skall nästa gång jag häller upp kol, ta en bild på den för att ni skall få se hur fina och stora kolbitar det är i påsarna. Skall även försöka få till att jag skall få sälja Flakullas kol hemma från mitt och kanske via nätet om det nu skulle kunna gå. Jag lovar att ni kommer att bli lika beroende av den som jag är.

flakullakol2

Så här blev Angelicas rum med den nya hästtapeten.

Angelicasrum

Imorgon är det redan onsdag, snart dags att börja planera in fredagens grillning…..

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *