Igår var jag och Alice iväg en runda i Lyckeby och gjorde en del ärenden. När vi var på Rusta så hade vi köpt det vi skulle och var på väg ut från affären då stod det en grill uppställd där. Alice hon stannade till och började öppna den och plocka bort gallret mm, sedan satte hon ihop den, undrar vem hon har fått sitt grill intresse av? Hur har jag egentligen fått mitt grill intresse? Ja det vet jag faktiskt inte, men det är väldigt spännande med att grilla mat tycker jag med alla de möjligheter som finns när man grillar. Man lär sig nästan alltid något nytt när man grillar och man kan experimentera med smaker både i marinaden, glazen och man kan lägga i rök spån eller på kolen. Där har jag lite att lära mig för det har jag inte testat så mycket ännu.
När vi var på vår shoppingresa igår Alice och jag, testade hon en kaninbur utanför Harald Nyborg.
När jag startade vår grill igår kväll så ville så klart Alice ha igång sin grill också, hon kommer att bli en grill expert i framtiden är jag övertygad om.
Vi grillade igår 2 nya köttbitar som vi aldrig grillat förr. Det var högrevskärna och lång skuren karré. Högrevskärnan var som en entrecote men lite godare enligt mitt tycke. Denna saltade jag bara med lite röksalt och svartpeppar, den blev jättegod och saftig. Den lång skurna karrén var lite som en fläskfilé, denna la jag i Santa Marias vitlöksmarinad och sedan glazade jag den under grillningen med denna glazen.
Alice äter, hon fick igår ett paket av min moster och hennes man. Det var ett kaffe set, detta ville Alice använda när hon åt igår.
Idag blir det snart att koka lite rabarberlag, sedan frysa in resten av rabarbern. Efter lunch skall vi åka till Torhamns marknad en runda och lämna Alice hos mormor och morfar. Sedan blir det hem och påbörja grillandet till grannens 45 år fest, där jag skall hjälpa till att grilla. Festen skall gå i grillens tecken, det blir kött till huvudrätt sedan skall vi grilla efterrätten också, det skall bli spännande.
Leave a Reply