En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Smörstekt aborre med god sås

oktober 10th, 2013 | Posted by Jens Svendsen in Fisk | Sås

20131010-103735.jpg

Vi har fått en hel del med aborre filér av Carolines pappa som han och Angelica och William har fiskat. Igår stekte vi smörstekt aborre som vi serverade med pressad potatis och en god kall sås.

Ingredienser:
500 g aborrefiléer
Mjöl
Salt
3 dl gräddfil
4 msk purjolök, finskuren
2 msk riven färsk pepparrot
2 msk finhackad dill
Socker

Gör så här:

1. Mjöla aborren och krydda med salt. Stek aborren gyllene i smör på hög värme. Det tar ca 2 minuter.
2. Blanda gräddfilen med purjolök, pepparrot och dill, smaka av med salt och socker.
3. Servera med kokt potatis.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *