En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Souvlaki

januari 30th, 2015 | Posted by Jens Svendsen in Fläskfilé | Fläskkött

I fredags förra veckan gjorde vi souvlaki (grekiska grillspett). Jag har tidigare alltid marinerat köttet som vanligt med antingen köpmarinad eller gjort en egen men har aldrig fått fram den där specifika smaken som souvlaki har.

IMG_1102.JPG

I fredags lyckades jag verkligen med detta, jag gjorde enligt följande:

Ingredienser:

Fläskfilé
Paprika i olika färger
Gul lök

Marinad:

Olivolja
2 Hackade vitlöksklyftor
Mycket torkad oregano
Lite rödvinsvinäger

IMG_1095.JPG

Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor sedan marinera dem mellan 2-3 timmar.
Trä köttet sedan på spett med lök och paprika och grilla dem över direkt värme.

IMG_1099.JPG

Servera med klyftpotatis och tzatziki.

IMG_1101.JPG

I lördags grillade vi spareribs samt karrékotletter och i söndags blev det grillad laxfilé med pressad potatis.

För er som inte grillar på vintern så kan jag verkligen rekommendera detta. Vad jag sett i sociala medier och bland grannara är det en hel del som har haft sina grillar framme. Det speciella med att grilla på vinterhalvåret är att det sprids en härlig doft som kommer fram på ett annat sätt än på sommar halvåret. Visst finns det nackdelar med vintergrillning också, det är kallare och man kan inte stå i sina foppatofflor utan det är skor och jacka som gäller. Det tar ju också lite längre tid att grilla eftersom grillen inte blir lika varm som på sommaren.

/Jens

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *