Vad passar då bättre än att grilla fläskkarré? En butik i Karlskrona (CG) har denna veckan bra pris på karrékotletter, så passa på! Vädret är så pass bra nu så jag kan tänka mig att många av mina grannar kommer att ta fram grillen i helgen och grilla för första gången i år.
Igår när Caroline hade varit och tränat hade hon varit och hämtat en present till mig, det blev en vakummarinerare. Väldigt spännande produkt som jag inte hade koll på att det fanns. Den skall testas ikväll, det skall bli väldigt gott och bättre marinerat kött. Jag återkommer med resultat på bloggen….
Ikväll skall vi grilla karré, till det skall vi ha coleslaw och ugnsbakad sparrispotatis.
Recept Coleslaw:
4 port:
7 dl finstrimlad vitkål
1 liten morot
1 liten rödlök
1 dl crème fraiche (lätt eller vanlig)
1/2 dl majonnäs
1 tsk fransk senap
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar
1. Använd en osthyvel, så går det lätt att strimla vitkålen riktigt tunt. Eller använd matberedare med den tunnaste skärskivan.
2. Skala moroten och riv den fint på rivjärn. Skala, dela och skiva rödlöken mycket tunt.
3. Rör samman crème fraiche, majonnäs och senap. Smaksätt med socker salt och peppar.
4. Blanda vitkål, morot, lök och majonnässåsen. Låt salladen stå kallt ett tag.
Ugnsbakad sparrispotatis:
Leave a Reply