En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Tillbaka vid grillen

oktober 27th, 2013 | Posted by Jens Svendsen in Fläskfilé | Fläskkött | Öl

Igår var jag äntligen tillbaka vid grillen, det har varit ett par helger utan grillning nu men det skall bli ändring på det. Igår grillade jag hel fläskfilé som jag hade snittat vid hälften och blandat i vitlöksost och hackad egen chili.

20131027-053904.jpg

Jag köpte i veckan en pannlampa som var tänkt att använda när jag är ute och springer. När det är höst och det blir lite mörkare tidigare på kvällarna har jag oftast använt min mobiltelefon och ficklampan i den när jag grillat. Men igår kom Caroline på en bra idé att jag kunde använd pannlampan när jag grillar. Det funkade utmärkt och man har båda händerna fria. Där har ni ett tips från en året runt grillare.

I helgen har jag testat 2 öl som båda har Blekinge anknytning.

20131027-053838.jpg

Den första ölen jag testade var Carlskrona Pilsners lager, en mörkare öl. Jag är inte så glad för mörk öl i vanliga fall och efter att jag testat denna så förändrades det inte. Jag tycker inte att den motsvarade mina förväntningar, den var lite för söt tycker jag och sedan var det inte så mycket smak. Mitt råd avstå inköp av denna. Deras andra öl som släppts innan denna är mycket bättre och godare.

Igår till grillningen testade jag Brygghus 19:s färsköl.

20131027-053849.jpg

Färsköl var för mig en ny bekantskap. Färsköl är en typ av icke-lagrad öl och som är opastöriserat och ofiltrerat. Det framställs oftast i mindre serier på mikrobryggerier. Färsköl är grumligt, och har oftast starkare arom och fyllighet än öl som gått genom hela processen. En liknande produkt är real ale, men till skillnad från färsköl är real ale lagrad på fat. Weissbier räknas även som färsköl.

Vad tyckte jag då om denna ölen, det var verkligen en ny god bekantskap som jag absolut rekommenderar till er läsare.

Det var jobbigt med att flytta tillbaka klockan inatt, det innebar att Alice vaknade redan kl 04.45, så lite trött är man nu. Skall fundera och kolla lite på nätet om jag kan komma på något roligt och spännande recept. Denna söndag skall vi rensa upp på tomten och plocka in utemöbler mm. Kvällen kommer med största säkerhet avslutas i spa-badet.

Nästa vecka är det höstlov för barnen, Caroline skall vara hemma med dem mån-tis och jag skall vara ledig med dem på fredag. På lördag är det grannfest här på gatan. Vi skall röka ål och lax samt helgrilla ett vildsvin. Det ser vi alla framemot.

Ha nu en fortsatt bra söndag.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *