En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Välkommen sportlovet.

februari 20th, 2014 | Posted by Caroline Svendsen in Bakverk | Familjen

Denna veckan pusslar vi lite med fritids, föräldradagar, morföräldrar och farföräldrar för att få ihop det så att barnen kan vara lediga så mycket som möjligt och ha lite kul.

På tisdagen var det min (Caroline´s) tur att vara ledig. Dagen började med en go frukost med gröt, ägg, mackor och annat i lugn o ro, alla barnen var pigga o glada.

20140220-123211.jpg

William som är äldst av barnen skulle prova på curling o badmington med en kompis och gav sig iväg till bussen efter frukost. Angelica skulle lämnas i stallet för en dag med Ponnybus som Nettan och Kristianopels Ryttarförening anordnar och vi  körde därför iväg till Kristianopel o hästarna.

20140220-123235.jpg

Hos Nettan är det alltid full rulle med barn och djur. Finns både hästar, hund o katter.
Alice skulle inte rida idag och det accepterade hon men hon ville så klart in i stallet o hälsa på ”sin” häst Amina. Är underbart att se henne bland djur, hon älskar det och är helt orädd. Vi öppnade boxen och hon bara njöt av att hälsa på Amina.
-Mamma, det är min häst.
-Ja, Alice det är din häst  (fast bara till låns) Känns överflödigt att krångla sig in i en diskussion om det.
Vi vinkade av alla o körde hem igen. Hemma började vi elda lite och bevakningen av OS på tv’n började.

Ingrid o Martin hade sponsrat med en burk med Bullens korv inför sportlovet så idag blev det korv med bröd till lunch. Efter lunchen var det dags för att Alice sova middag och det är så mysigt att krya ner i hennes säng o läsa en saga sen ligga intill henne när hon somnar. Ibland ligger vi där med våra pannor ihop o bara myser, efter ett tag känner man att hon börjar rycka till i kroppen några gånger, då vet man att hon somnat. Älskar det!

20140220-123242.jpg

Jag hade lovat Jacob o Sebbe att de skulle få bada i SPA-badet så de bytte om och duschade av sig o kröp ner i det varma vattnet. Tyvärr så började det regna lagom till de skulle bada men vad gör det egentligen, man blir ju ändå blöt. När de badade så satte jag till en deg för att de skulle få nybakat till mellis.

Medan Alice sov så kom William och Melker hem efter deras aktiviteter. Då passade jag på att köra o hämta Angelica i stallet, hon var helt slut när vi åkte hem. Tar på krafterna med all frisk luft och att rida barbacka.

När vi var hemma började jag baka ut brödet som skulle bli som ciabatta, när man bakar så luktar det gott i hela huset. Alice kom inte ner till mellanmålet, Jacob o jag letade efter henne. Rätt var det var så ropade Jacob -Carro kom här så ska du få se! Jag gick upp för trappen och hittade henne inuti Williams garderob. Hon satt där inne o hade tömt hans strump och kalsong låda, klätt av sig själv alla kläder samt klätt på sig 2 par kalsonger och ett par av hans fotbollsstrumpor, haha! Alla kollade in busungen o skrattade, hon är en rolig unge! Efter det så åt vi och barnen tyckte det var supergott!

20140220-123227.jpg 20140220-123219.jpg

Recept på ”ett fantastiskt gott bröd”

Ett fantastiskt gott bröd
Ett härligt bröd som påminner mycket om ciabatta.

Ingredienser
5 dl  vatten, fingervarmt
1 dl  mjölk
25 gram  jäst, 1/2 paket
2 tsk  salt
1 msk  honung, eller strösocker
12,5 dl  vetemjöl, + mjöl till utbakning

Tillagning
-Arbeta snabbt ihop den LÖSA degen. Strö över ett par msk mjöl över degen och låt jäsa 1-1,5 tim.
-Värm ugnen till 240-250 grader.
-Strö ut 0,5-1 dl mjöl på bakbordet och stjälp försiktigt upp degen. KNÅDA INTE! Jäsbubblorna ska få vara kvar.
-Strö ytterligare lite vetemjöl över degen, knappt 0,5 dl. Platta till degen något.
-Dela upp degen i bitar och lägg på plåtar täckta med bakplåtspapper. De blir lite olikformade pga att degen är lite kladdig, men så ska det vara.
-Grädda bröden (de behöver inte jäsa) i mitten av ugnen i ca 17-20 min.
-Låt bröden svalna utan handduk, så blir brödskorpan frasig och fin.

Det var dags för fotbollsträning för Sebastian när Jens kommit hem och det hade han längtat efter hela dagen!

Nu är det snart helg igen och det ser vi fram emot jättemycket! Är så gott att kunna vara tillsammans, laga lite god mat, kolla på värdelös mello, mysa med ungarna samt skjutsa dem till o från olika aktiviteter.  OS-bevakningen pågår o det rullar ständigt hemma på tv´n men det varvas med Championsleague nu om kvällarna så mycket sport blir det. Imorgon kl 13.00 ska jag heja på Sverige tillsammans med resten av familjen och sen på kvällen ska jag heja på William och hans lag Jämjö P01 som spelar sportlovscup i Jändel´s gymnastiksal!

/Carro

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *