En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Hamburgare kalas

maj 17th, 2013 | Posted by Jens Svendsen in Färs

I tisdags firade vi Jacob som fyllt 9 år, han fick välja vad vi skulle ha för mat då och han valde pappas / Morbergs inspirerade hamburgare. Efter att ha gjort egena hamburgare har vi i familjen svårt att köpa färdiga hamburagare och lägga på grillen eller stekpannan.

20130517-092737.jpg

Redo att pressa hamburgarna och lägga på gasolgrillen.

20130517-092752.jpg

Burgarna på grillen.

1305015 068

Smaragdvägens egen grillmaster.

1305015 071

Det ryker när man har många burgare på grillen.

1305015 083

Till efterrätt blev det glass med chokladsås och maränger.

Så här gör ni mina Per Morberg inspirerade hamburgare, jag har tagit lite idéer från Morberg recept men modifierat det till mitt eget.

Ni behöver följande ingredienser:

Nötfärs helst men funkar med blandfärs också. Ca 800 g färs behövs för 6 hamburgare.

Liquid smoke efter eget tycke, men ta inte för mycket. (flytande rök köps i de flesta livsmedelsbutiker).

Woichester sås enligt eget tycke.

Salt och peppar.

Blanda samman detta med händerna i en skål.

Använd en hamburgare press för bästa resultat, funkar att pressa dem för hand också men det blir snyggare om man använder en press.

Krydda burgarna med grillkrydda under grill tiden.

Servera dem gärna med dessa bröden och sallad, ketchup och dressing enligt eget tycke:

hambbrod

Skönt med fredag idag, betyder grillning. Misstänker att det kan bli en hel del grillning i helgen.

Skall göra en glaze med lite styrka och sötma i helgen, receptet kommer upp i helgen. Önskar er en trevlig grill helg!

//Grillmästaren

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *