En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Ännu godare ribs

mars 2nd, 2016 | Posted by Jens Svendsen in Fläskkött | Ribs | Rub

Man lär sig så länge man lever och det stämmer verkligen. Jag har alltid funderat på varför en del tar bort den tunna hinnan på baksidan av revbenen innan de marinerar eller ”rubbar”. Jag har inte gjort det innan och jag tycker ändå att det har blivit gott. Men nu för ett tag sedan testade jag att ta bort hinnan innan jag ”rubbade” ribsen.

IMG_2218

För att ta bort hinnan, peta försiktigt med något spetsigt så du får tag, sedan är det bara att dra bort den.

WOW, vilken succé det blev! Så mitt råd till er är att ta bort hinnan, ”rubba” sedan med följande rubb.

IMG_2217

Rubb:

1 dl parikapulver
1/2 dl salt
2 msk finmald svartpeppar
1/2 dl vitlökspulver
2 msk cayennepeppar
1/2 dl strösocker
2 msk oregano
1/2 dl lökpulver

Blanda kryddorna väl och ”rubba” därefter ribsen och lägg plastfolie runt dem i några timmar innan de skall på grillen.

Jag börjar med att grilla dem någon minut på varje sida direkt över glöden, sedan flyttar jag bort dem och kör dem indirekt. När det är några minuter kvar, pensla på med valfri glaze tills de är klara.

/Jens

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *