Igår var jag och Caroline på vår granne Patriks 45 års fest, det var en riktigt rolig och trevlig fest med god mat och trevliga gäster.
Födelsedagsbarnet testar en av sina presenter.
Jag fick i veckan ett erbjudande från Patrik i veckan om jag ville grilla maten som de skulle servera, jag tackade ja till detta så klart. Så igår vid 15.30 tiden gick jag in till Patrik och hans bror Fredrik som hade tänt grillen då. Det var en massa saker som skulle grillas, fläskytterfilé, kycklingklubbor, karre och till sist sockerkaka.
Det var en ny typ av grill som Patrik hade, till höger på bilden är själva glöden. Denna grillen är lite mer som en rök, det blir inte samma grillyta som med en traditionell kolgrill. Med denna typen av grillen blir det indirekt grillning, mer om indirekt grillning och olika grillmetoder kommer snart i nästa del av grillskolan.
Som sagt det var en hel del som skulle grillas, men det är bara roligt. Det enda negativa med att grilla så här mycket är att det alltid tar längre tid än vas man tror i början.
Grillad sockerkaka, det låter komplicerat men det var väldigt enkelt. Sockerkakan var klar och skulle bara värmas på och få lite grillyta. Detta serverades med grädde och/eller glass och färska jordgubbar.
Idag är man lite sliten, sitter ute och solar och bara tar det lugnt, skall snart åka och hämta Alice som sovit hos mormor och morfar.
Ikväll blir det att grilla igen, torskrygg i foliepaket……
Leave a Reply